Hviezdy pôsobili priam neškodne. City zdolalo Paríž silou kolektívu

Lionel Messi a Neymar.
Lionel Messi a Neymar. (Autor: TASR/AP)
TASR|25. nov 2021 o 12:15

Nikto nie je sebecký, hodnotil po zápase Gabriel Jesus.

MANCHESTER. Manchester City i Paríž St. Germain si v stredu zaistili postup do osemfinále futbalovej Ligy majstrov. Po ich vzájomnom súboji v A-skupine môže však byť spokojnejšie anglické mužstvo, ktoré v druhom polčase obrátilo skóre a zvíťazilo 2:1.

V tabuľke sa tak posunulo na prvú priečku o štyri body pred francúzskeho vicemajstra a už s určitosťou skupinu vyhrá.

Parížanom pomohla vysoká domáca prehra belgického tímu FC Bruggy proti RB Lipsko 0:5.

V záverečnom kole proti belgickému šampiónovi im tak už o nič nepôjde, Bruggy budú na diaľku s nemeckým klubom bojovať o účasť vo vyraďovacej časti Európskej ligy.

Jesus: Nikto z nás nie je sebecký

Hráči City hrali celý duel aktívnejšie. V úvode druhého polčasu sa však trochu so šťastím dostala lopta pred bránou k úplne voľnému Kylianovi Mbappemu a ten pomedzi nohy prestrelil Edersona.

Domáci sa však nezlomili a otočili vývoj stretnutia vo svoj prospech po dvoch pekných kombinačných akciách, na ktorých konci rozvlnili sieť Raheem Sterling a Gabriel Jesus.

"V tíme je veľa hráčov, ktorí môžu pomôcť tímu. Nikto nie je sebecký. Každý chce, aby dostal jeho spoluhráč loptu v dobrej pozícii," vyzdvihol kolektívneho ducha svojho mužstva Gabriel Jesus podľa AFP.

Autor druhého gólu prišiel na trávnik až po zmene strán a pri prvom góle si pripísal asistenciu.

Spokojnosťou mohol po stretnutí ašpirantov na celkový triumf sršať aj tréner City Pep Guardiola.

"Vedeli sme, že by pre nás bola dobrá aj remíza, no napriek tomu sme zvíťazili. Bojovali sme tuho. Paríž má veľmi silný útok, museli sme brániť tímovo. Hráčom patrí veľká vďaka a uznanie," rozplýval sa kouč tímu z Manchestru, ktorému chýbalo trio stredopoliarov Kevin De Bruyne, Jack Grealish a Phil Foden.

Veľké hviezdy nehrozili

Parížania nastúpili s ofenzívnou trojicou Messi, Neymar, Mbappé, ktorá na papieri vyzerá hrozivo, no na trávniku v stredu nepôsobila nebezpečne.

"Som spokojný s procesom, ktorý sa deje v tíme. Sme na tom lepšie ako pred mesiacom a oveľa lepšie ako pred dvoma. Ideme kúsok po kúsku správnym smerom. Musíme sa však zlepšiť," priznal tréner Parížanov Mauricio Pochettino.

Argentínsky kouč musel pred novinármi aj vyvracať fámy, že prípravu hráčov na zápas mohli narušiť správy o jeho možnom odchode na uvoľnený post trénera Manchestru United.

"Zverenci si veľmi dobre uvedomujú situáciu. Je to biznis. Šumy sú neustále, niekedy pozitívne, inokedy negatívne."

Bruggám by aj remíza v súboji proti Lipsku stačila k tomu, aby v záverečnom zápase skupiny mohli bojovať s PSG o postup, no v domácom zápase zlyhali. Tri góly inkasovali už v prvej polhodine.

"Tušili sme, že súper bude hrať aktívne a vysúvať sa. My sme sa nechceli úplne zatiahnuť do obrany, chceli sme zaistiť pre ofenzívu kvalitnú podporu. Taktický plán, ktorý som pripravil, však bohužiaľ nefungoval," smutne skonštatoval kouč belgického majstra Phillipe Clement.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Hviezdy pôsobili priam neškodne. City zdolalo Paríž silou kolektívu