Priaznivci Lyonu hádzali kamene. Mohlo sa to skončiť tragicky, reaguje súper

Na snímke sú fanúšikovia Lyonu v zápase proti Nice.
Na snímke sú fanúšikovia Lyonu v zápase proti Nice. (Autor: TASR/AP)
SITA|17. feb 2024 o 16:25

Vo Francúzsku bojujú s chuligánmi na tribúnach.

LYON. Minimálne jeden fanúšik OGC Nice utrpel zranenie po piatkovom futbalovom zápase v Lyone. Po dueli, v ktorom domáci Olympique triumfoval 1:0, zahádzali priaznivci domáceho klubu fanúšikov súpera kameňmi.

"Vyzývame kompetentné úrady, aby konali a vyšetrili tento incident, ktorý mohol mať tragické následky," vyhlásil klub OGC Nice na sociálnej sieti X. Zábery z miesta udalosti ukázali, že autobus mal prasknuté čelné sklo.

Fanúšikovia Lyonu a Nice zdieľajú dlhotrvajúce nepriateľstvo, ktoré v minulosti viedlo k stretom medzi súperiacimi skupinami.

Na zápas, ktorý rozhodol jediným gólom domáci stredopoliar Orel Mangala, sa mohlo prísť pozrieť len približne 300 fanúšikov Nice.

Problémy s fanúšikmi známych aj pod termínom "ultras" majú aj v iných častiach Európy, avšak práve vo Francúzsku je ich početnosť najvyššia.

V úvode sezóny zaútočili priaznivci Marseille na autobus s hráčmi a realizačným tímom Lyonu. Pri incidente sa zranil vtedajší tréner Lyonu Fabio Grosso.

Autobusy s priaznivcami Brestu sa stali terčom atakov po zápasoch v Paríži a Montpellieri a výraznú škvrnu pre aktuálny ročník Ligue 1 predstavuje smrť fanúšika Nice, ktorý bol pobodaný po zápase v Nantes.

Francúzska ministerka športu Amélie Oudéaová-Castéraová vyzvala na potlačenie násilností na zápasoch i mimo štadiónov.

Vedenie súťaže zatiaľ reaguje iba miernym znížením kapacity sektorov hosťujúcich priaznivcov priamo na štadiónoch.

Tabuľka Ligue 1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Priaznivci Lyonu hádzali kamene. Mohlo sa to skončiť tragicky, reaguje súper