Rozhodca ho vylúčil za oslavu s protihráčom. Škriniarov kolega schádzal v slzách

Radosť hráčov Lazia Rím.
Radosť hráčov Lazia Rím. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|17. okt 2021 o 15:15

Luiz Felipe sa za svoje konanie ospravedlnil.

RÍM. V sobotnom programe najvyššej talianskej futbalovej súťaže na seba upútal pozornosť hráč Lazia Rím Luiz Felipe.

Ten sa chcel podeliť o radosť z víťazstva nad Interom Miláno 3:1 s Joaquínom Correom, ktorý je v Interi na hosťovaní práve z Lazia. Za to dostal červenú kartu.

V šlágri 8. kola viedol milánsky tím na trávniku Lazia Rím v polčase 1:0 po penalte Ivana Perišiča, no v druhom trikrát inkasoval a prehral 1:3. Pre Inter to bola prvá prehra v sezóne.

Zápas príliš nevyšiel slovenskému obrancovi Milanovi Škriniarovi. V 81. minúte cez neho vystrelil Ciro Immobile, brankár Samir Handanovič loptu vyrazil pred voľného Felipeho Andersona a ten upravil na 2:1.

V nadstavenom čase hlavičkou uzavrel skóre Sergej Milinkovič-Savič, keď vyhral vzdušný súboj so Škriniarom.

Zápas, v ktorom rozhodca udelil deväť žltých kariet (3:6), vyvrcholil zvláštnym gestom obrancu Lazia Rím Luiza Felipeho.

Ten sa po záverečnom hvizde radoval z víťazstva tak, že vyskočil na protihráča Correu. Ten je v Interi na hosťovaní práve z Lazia.

Prekvapený Correa nemal pre také počínanie pochopenie a zareagoval podráždene. Do útrob štadióna schádzal so slzami, utešovali ho spoluhráči.

Hlavný rozhodca Massimiliano Irrati okamžite udelil Felipemu červenú kartu. Ten sa neskôr za svoje počínanie kajal na sociálnych sieťach:

"V prvom rade chcem povedať, že mám veľký rešpekt pred Interom a akýmkoľvek iným klubom. Na konci som skočil na jeho (Correove) plecia, pretože je to jeden z najväčších priateľov, akých mi futbal dal. Naše rodiny sú spriatelené a vždy sme si boli blízki.

Chcel som ho objať a žartovať o výsledku, ale bol som v príliš veľkej eufórii a nevyhodnotil som správne, že na to nebol pravý čas. Ospravedlňujem sa každému, kto sa cíti urazený. Milujem ťa, Tucu," napísal Felipe na instagram a pridal spoločnú fotku s Correom.

Po 8. kole Serie A sú naďalej bez prehry hráči AC Miláno, keď na domácom trávniku otočili skóre s Hellas Verona a vyhrali 3:2.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Rozhodca ho vylúčil za oslavu s protihráčom. Škriniarov kolega schádzal v slzách