Polícia spravila raziu v sídle španielskej federácie, zatkla minimálne poltucet osôb

Luis Rubiales.
Luis Rubiales. (Autor: TASR/AP)
SITA|20. mar 2024 o 13:54

Polícia prehľadala aj rezidenciu niekdajšieho šéfa federácie Luisa Rubiales v andalúzskej Granade.

MADRID. Španielska polícia zatkla minimálne šesť osôb počas stredajšej razie v sídle Španielskej futbalovej federácie (RFEF), ktorá bola súčasťou vyšetrovania korupcie a prania špinavých peňazí.

Celý prípad zahŕňa aj dohodu federácie so Saudskou Arábiou o tom, že vyvrcholenie španielskeho Superpohára sa koná na Blízkom východe.

Polícia prehľadala kancelárie RFEF neďaleko Madridu aj rezidenciu niekdajšieho šéfa federácie Luisa Rubiales v andalúzskej Granade.

Spomenutý bývalý prezident RFEF nebol medzi poltuctom zatknutých osôb. Počas razie polícia "navštívila" až 11 rôznych objektov s cieľom zaistiť dokumenty, zaistiť dovedna sedem osôb a identifikovať ďalších päť.

Luis Rubiales odstúpil z postu prezidenta RFEF v septembri 2023, dôvodom bol škandál z majstrovstiev sveta futbalistiek, keď po finálovom triumfe hráčok Španielska nad Angličankami pobozkal na ústa útočníčky Jennifer Hermosovej bez jej súhlasu.

Rubiales počas pôsobenia na čele federácie prepracoval formát národného superpohára, ktorý sa od roku 2020 hrá v Saudskej Arábii ako miniturnaj pre štyroch účastníkov, čo by RFEF malo vynášať ročne 40 miliónov eur.

Prokurátora začala vyšetrovať túto dohodu už v roku 2022 po úniku nahrávky medzi Rubialesom a niekdajším futbalistom Gerardom Piquém o províziách v miliónoch dolárov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Polícia spravila raziu v sídle španielskej federácie, zatkla minimálne poltucet osôb