V nominácii Španielska figurujú dvaja nováčikovia, v kádri nechýba ani 16-ročný talent

Lamine Yamal v zápase Gruzínsko - Španielsko v kvalifikácii EURO 2024.
Lamine Yamal v zápase Gruzínsko - Španielsko v kvalifikácii EURO 2024. (Autor: TASR/AP)
TASR|6. okt 2023 o 15:14

Barcelonský talent sa v zápase s Gruzínskom stal najmladším strelcom Španielska.

BARCELONA. Tréner španielskej futbalovej reprezentácie Luis de la Fuente povolal na blížiace sa zápasy kvalifikácie ME 2024 dvoch nováčikov.

Sú nimi obranca Fran Garcia z Realu Madrid a stredopoliar Oihan Sancet z Athletica Bilbao.

Španielsky tím sa 12. októbra stretne so Škótskom a o tri dni neskôr s Nórskom.

Garcia bol na súpiske Španielska, ktoré tento rok triumfovalo v Lige národov, avšak v tíme ešte nedebutoval. Sancet sa ocitol v nominácii po prvý raz.

De la Fuente si opäť vybral aj barcelonského krídelníka Lamineho Yamala. Šestnásťročný mladík sa v septembri stal najmladším hráčom a strelcom španielskej reprezentácie, ktorá deklasovala Gruzínsko na jeho pôde 7:1.

Španielsko je v tabuľke A-skupiny na druhom mieste s deviatimi bodmi a zápasom k dobru. Lídrom skupiny je Škótsko, ktoré ma na konte 15 bodov.

Nominácia Španielska na zápasy kvalifikácie EURO 2024

Brankári: Unai Simon (Atletic Bilbao), Kepa Arrizabalaga (Real Madrid), David Raya (Arsenal FC),

Obrancovia: Dani Carvajal (Real Madrid), Jesús Navas (FC Sevilla), Robin Le Normand (Real Sociedad San Sebastian), David Garcia (Osasuna Pamplona), Pau Torres (Aston Villa), Aymeric Laporte (Al Nassr), Alejandro Balde (FC Barcelona), Fran Garcia (Real Madrid)

Stredopoliari: Rodri Hernandez (Manchester City), Martin Zubimendi, Mikel Merino (obaja Real Sociedad San Sebastian), Fabian Ruiz (Paríž Saint-Germain), Gavi (FC Barcelona), Oihan Sancet (Atletic Bilbao)

Útočníci: Alvaro Morata (Atletico Madrid), Joselu (Real Madrid), Nico Williams (Atletic Bilbao), Lamine Yamal, Ferran Torres (obaja FC Barcelona), Yeremi Pino (Villarreal CF), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad San Sebastian)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»V nominácii Španielska figurujú dvaja nováčikovia, v kádri nechýba ani 16-ročný talent