Weiss chce vyžmýkať maximum, po jeho slovách vypukol medzi fanúšikmi ošiaľ

Vladimír Weiss, tréner ŠK Slovan.
Vladimír Weiss, tréner ŠK Slovan. (Autor: TASR)
Michal Šášky|5. okt 2023 o 07:15

Hviezdy sú vo forme, bavia krásnymi gólmi.

BRATISLAVA. Snívali o Lige majstrov, počas predkôl hovorili o najlepšom žrebe za posledné roky. Slovan sa chcel športovo posunúť a viac zarobiť.

Ideálne predstavy sa slovenskému majstrovi nenaplnili. Tretíkrát za sebou spadol do Európskej konferenčnej ligy, čo tiež nie je zanedbateľný úspech.

Slovenské kluby sa na medzinárodnej úrovni presadzujú čoraz viac, tento rok dokonca európsku jeseň historicky zažívajú hneď dva.

Slovan nadiaľku súperí v rovnakej súťaži s tradičným rivalom, Spartakom Trnava. Má výhodu skúseností a prijateľnejšieho žrebu.

Čo sa v texte dozviete:

  • Ako vníma veľký zápas pre Trnavu tréner Gašparík?
  • Čo povedal Weiss o najbližšom súperovi Slovana?
  • Ako fanúšikovia žijú klubmi v Európe?
  • Čím bavia divákov útočníci Slovana?

Zverenci trénera Vladimíra Weissa prvý raz odštartovali skupinu EKL víťazstvom. Doma zdolali KÍ Klaksvík z Faerských ostrovov (2:1) a teraz mieria do slovinskej Ľubľany.

Spartak dostal na úvod facku na pôde Ludogorcu Razgrad (0:4) a vo štvrtok hostí slávny turecký veľkoklub Fenerbahce.

Poznajú sa

Obaja majú so svojimi najbližšími súpermi skúsenosti. Slovan hral s Olimpijou Ľubľana druhý zápas tohtoročnej letnej prípravy, triumfoval 2:1.

O súperovi tvrdili, že je ten typ, s ktorým sa Slovan môže stretnúť v Európe. Napokon mu dokonca po troch mesiacoch čelí.

VIDEO: Zostrih z prípravného zápasu Slovan - Olimpija Ľubľana

Trnava sa postavila istanbulskému súperovi v decembri 2018 v rámci skupiny Európskej ligy a nečakane vyhrala 1:0.

Za slovenský klub vtedy hrali hráči ako Marek Bakoš, Erik Jirka, Boris Godál, Vachtang Čanturišvili či úspešný strelec Kubilay Yilmaz. Za Fenerbahce zase Martin Škrtel.

V tom čase nemal turecký klub ideálne obdobie a Trnava bola úradujúcim majstrom. Dnes sa Fenerbahce pýši unikátnou formou.

Vyhral všetkých pätnásť zápasov tejto sezóny, z toho posledné dva ligové 4:0 a 5:0. Do skupinovej fázy vstúpil triumfom nad dánskym Nordsjaellandom 3:1.

Spartak takisto nabieha na víťaznú vlnu, z posledných šiestich duelov totiž prehral len ten v Razgrade.

„Teraz to bude ale skôr o Fenerbahce, ako k zápasu pristúpi. Aj keby sme podali výborný či nadštandardný výkon, oni sú kvalitou od nás úplne odstrelení. Sám som zvedavý, aký bude vývoj a akým štýlom nám dovolia sa prezentovať,“ vravel tréner Michal Gašparík.

Ošiaľ medzi slovanistami

Slovan čaká úplne iný zápas. Aj keď proti súperovi, ktorý je v klubovom rebríčku o 133 miest nižšie ako Fenerbahce (62. vs 195.), no na jeho pôde v Slovinsku.

Kým Trnava doma nemá čo stratiť, Slovan bude v pozícii mierneho favorita. Veď v spomínanom rebríčku je vyššie aj ako Fenerbahce (61. miesto).

Keď sa Vladimír Weiss starší vyjadril na margo zápasu, medzi slovanistami vypukol ošiaľ, v poslednom období nevídaný.

Najčítanejšie
Najnovšie
4 hod
24 hod
7 dní
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Weiss chce vyžmýkať maximum, po jeho slovách vypukol medzi fanúšikmi ošiaľ