Dunajskostredský Lukaku v tíme neskončil. Na striedanie boli zrelí všetci

Futbalisti Liptovského Mikuláša zaskočili favorizovanú Dunajskú Stredu.
Futbalisti Liptovského Mikuláša zaskočili favorizovanú Dunajskú Stredu. (Autor: TASR)
Daniel Dedina|31. okt 2021 o 07:40

Nováčik sa v Poprade rozbehol. Príde však o divákov.

POPRAD. V úvode septembra prichádzal z belgických Antvérp na Slovensko ako výrazná posila. Rýchlo si vyslúžil prezývku dunajskostredský Lukaku, pre podobnosť s hviezdnym útočníkom Chelsea Londýn i belgickej reprezentácie.

Kamerunčan Didier Lamkel Zé strelil v úvodných šiestich vystúpeniach vo Fortuna lige dva góly. V sobotu proti Liptovskému Mikulášu však na súpiske Dunajskej Stredy prekvapujúco chýbal.

Začali sa šíriť informácie, že mal konflikt so spoluhráčom a v klube predčasne skončil.

„Z kádra vyradený nebol. Je chorý. Veríme, že budúci týždeň bude v poriadku,“ dementoval túto verziu tréner Dunajskej Stredy Antal Németh.

„Taký kvalitný hráč chýba, ale nebolo to len o ňom. Aj bez neho máme dostatočnú kvalitu na to, aby sme takéto zápasy zvládli,“ tvrdil Németh po tom, čo jeho mužstvo pod Tatrami nečakane podľahlo nováčikovi 0:1.

Hrával málo, dal už tri góly

Dunajskostredčania vstúpili do stretnutia aktívne, inkasovali však ako prví. V závere prvej polhodiny sa pohotovým volejom blysol Peter Voško.

Útočník Liptákov nastúpil po prvýkrát v základnej zostave, vo viacerých doterajších stretnutiach zohral len epizódnu rolu. Napriek tomu strelil už svoj tretí gól v prebiehajúcej sezóne.

„Som nesmierne rád. Dal som do toho všetko. Pomohlo mi, že som nastupoval za náš B-tím, kde som strieľal góly,“ vravel hrdina duelu.

Peter Voško (vpravo) sa jediným gólom zápasu postaral o prekvapenie.
Peter Voško (vpravo) sa jediným gólom zápasu postaral o prekvapenie. (Autor: TASR)

Pre obranu súpera bol neustálou hrozbou.

V prvom polčase Voškovu hlavičku vytlačil Jedlička na brvno a na konštrukcii brány skončila aj dorážka Hranáča. Aj po prestávke pálil veľmi nebezpečne, jeho krížne strely len tesne míňali cieľ.

Liptákov to napokon mrzieť nemuselo, keďže ich brankár Matěj Luksch si pripísal prvé čisté konto v najvyššej slovenskej súťaži.

„Výsledok je prekvapivý. Vedeli sme, že súper bude mať väčšie držanie lopty, ale viac gólových šancí sme mali, paradoxne, my. Zámer nám vyšiel a môžeme to osláviť,“ usmieval sa český gólman.

Jedlička: Toto nie je dobré

„Je to pre nás šok. Prišli sme si po tri body, ale bol to vyrovnaný zápas, nebolo v ňom vidieť rozdiel v kvalite. Súper nás neprekvapil. Vedeli sme že to bude vyhecované,“ vravel Lukschov krajan v bráne Dunajskej Stredy Martin Jedlička.

Hre favorita chýbali podľa neho emócie, pohyb i moment prekvapenia.

„Podali sme zlý výkon. Kým v predchádzajúcom zápase sme mali viac šancí než súper, teraz sme si ich ani nevypracovali. Prakticky každého hráča sme mohli vystriedať. V príprave na zápas sme pritom nič nemenili,“ krútil hlavou Németh.

Kým vlani zaznamenala Dunajská Streda výborný štart do sezóny, v úvode tej aktuálnej sa pomerne dosť trápila. Pred zápasom s Liptákmi však vyhrala tri zápasy v rade a poskočila na štvrté miesto.

„Radšej by som útočil z vrchných pozícii a mal viac bodov. Toto nie je dobré,“ tvrdil Jedlička a pridal ešte jeden postreh. „Ak chceme hrať o titul, nie je možné, aby som mal najviac zákrokov v lige,“ vyhlásil.

V tíme úradujúceho slovenského vicemajstra túžobne očakávajú návrat špílmachra Zsolta Kalmára. Ten sa tak skoro konať nebude.

„Nechceme nič urýchliť. S bezkontaktným tréningom začne zrejme v novembri, ale k mužstvu by sa mal plnohodnotne pripojiť až od januára,“ priblížil Antal.

Je Petruš tvrdohlavý tréner?

Liptovský Mikuláš po slabšom vstupe do sezóny výrazne ožil. Vyhral tretí domáci zápas v rade, celkovo ich zo šiestich zvládol štyri. Domáce prostredie má pritom len na papieri. Zápasy hráva v šesťdesiat kilometrov vzdialenom Poprade.

V stretnutí proti Dunajskej Strede mu diváci vytvorili žičlivú kulisu.

„Cítime sa tu ako doma. Ihrisko je vo veľmi dobrom stave, ľudia prídu a povzbudia nás. Patrí im za to vďaka,“ odkázal Voško.

Futbalisti Liptovského Mikuláša predvádzajú zlepšené výkony a body im pribúdajú.
Futbalisti Liptovského Mikuláša predvádzajú zlepšené výkony a body im pribúdajú. (Autor: TASR)

„Boli našim dvanástim hráčom. Najmä v čase, keď bol súper dominantný, nám veľmi pomohli,“ pridal sa tréner Liptovského Mikuláša Marek Petruš.

Popradský okres sa od pondelka prepne do čiernej farby. Z tohto dôvodu išlo zrejme o poslednú možnosť hrať tohto roku pred väčším počtom priaznivcov na tribúnach.

„Každého z nás to mrzí. Diváci budú určite chýbať,“ povzdychol si Voško.

Po postupe do Fortuna ligy neprešiel káder Liptákov výraznejšou hráčskou prestavbou. Mnohí ich preto odpisovali. Avšak, výsledky z posledného obdobia ukazujú, že mužstvo je konkurencieschopné.

„Možno som tvrdohlavý tréner, ale chlapcom som veril a chcel som hrať so slovenskými futbalistami. Keď si to vybojovali, nech si ligu užijú. Možno to uhráme a na budúci rok budeme ešte silnejší,“ zamyslel sa Petruš.

Ocenil aj to, ako sa mužstvo vyrovnalo s absenciou potrestaného kapitána a lídra mužstva Richarda Bartoša. „Dnes to bolo o našich hráčoch, nie o hráčoch súpera. Dali do toho srdce i obetavosť,“ chválil Petruš.

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
13
10
2
1
35:10
32
V
V
V
V
V
2
FC Spartak TrnavaFC Spartak TrnavaFC Spartak Trnava
13
9
2
2
22:8
29
V
V
P
V
V
3
MFK RužomberokMFK RužomberokMFK Ružomberok
13
6
6
1
21:11
24
V
V
R
V
V
4
FK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská Streda
13
6
3
4
19:16
21
P
V
V
V
P
5
ŠKF SereďŠKF SereďŠKF Sereď
13
3
4
6
12:18
13
P
R
R
V
P
6
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
13
5
3
5
20:16
18
V
R
P
P
P
7
FK SenicaFK SenicaFK Senica
13
3
5
5
13:20
14
P
P
R
P
P
8
AS TrenčínAS TrenčínAS Trenčín
13
4
5
4
20:17
17
P
V
P
P
R
9
MFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín Michalovce
13
5
2
6
14:16
17
P
P
R
V
V
10
MFK Tatran Liptovský MikulášMFK Tatran Liptovský MikulášMFK Tatran Liptovský Mikuláš
13
4
1
8
17:30
13
V
P
V
P
R
11
FC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - Vráble
13
1
4
8
13:29
7
P
P
R
P
R
12
FK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná ŽdaňaFK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná ŽdaňaFK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa
13
2
3
8
12:27
9
V
P
R
P
R
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Dunajskostredský Lukaku v tíme neskončil. Na striedanie boli zrelí všetci