Neymar už nebude zarábať najviac. Messi má byť od utorka hviezdou PSG

Lionel Messi.
Lionel Messi. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. aug 2021 o 14:14

Klub sa má so zástupcami Argentínčana ešte len stretnúť.

PARÍŽ, BRATISLAVA. Argentínsky futbalista Lionel Messi bude s najväčšou pravdepodobnosťou pokračovať v kariére v drese francúzskeho klubu Paríž St. Germain.

Odkedy doterajší zamestnávateľ 34-ročného hráča FC Barcelona vo štvrtok potvrdil definitívny „rozchod“ so svojou dlhoročnou ikonou, Parížania zaktivizovali kroky k tomu, aby získali 6-násobného najlepšieho svetového futbalistu do svojho tímu.

Keby prišiel skôr, zarábal by viac

Ako uvádza web španielskeho denníka Marca s odvolaním na francúzsky L'Equipe, Messi má v parížskom Parku princov pripravenú 3-ročnú zmluvu so sezónnym zárobkom 40 miliónov eur v čistom.

Táto cifra je dokonca o päť miliónov vyššia ako pod Eiffelovkou poberá Messiho niekdajší spoluhráč z Barcelony - Brazílčan Neymar.

„Je to trochu menej, ako bol francúzsky klub ochotný ponúknuť v minulosti, ale spĺňa to požiadavky hráča a poskytuje mu to minimálne 2-ročný kontrakt. Stretnutie funkcionárov PSG a zástupcov hráča je naplánované na nedeľu,“ napísal L'Equipe.

Argentínsky futbalista ohlásil na nedeľu tlačovú konferenciu, jej obsah však zatiaľ známy nie je.

Skončí v tíme Mbappé?

Blížiace sa spečatenie megatransferu načrtol na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter aj Khalid bin Hamad Bin Khalifa Al-Thani, brat katarského emira vlastniaceho parížsky klub.

„Rokovania sú oficiálne ukončené. Oznámenie bude neskôr,“ uviedol podľa denníka Marca.


Podľa ďalšieho španielskeho periodika Mundo Deportivo by Messiho mohli predstaviť ako novú posilu PSG už v utorok. Podľa neoverených informácií si už klub mal rezervovať aj Eiffelovu vežu, na ktorej v minulosti vítal aj Neymara.

Napriek tomu, že príchod Messiho výrazne zaťaží rozpočet Parížanov, tí sú naďalej odhodlaní udržať aj Kyliana Mbappého.

Mladý Francúz odmietol predĺžiť kontrakt končiaci 30. júna 2022 a špekuluje sa, že práve angažovanie Messiho by mu mohlo pootvoriť dvere k vytúženému prestupu do Realu Madrid. Predstavitelia PSG však zatiaľ o tom nechcú ani počuť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Neymar už nebude zarábať najviac. Messi má byť od utorka hviezdou PSG