Créme de la créme. Po Messiho góle tlieskali aj fanúšikovia súpera

Gól Lionela Messiho po akrobatickom zakončení.
Gól Lionela Messiho po akrobatickom zakončení. (Autor: Paris Saint-Germain/ twitter)
Sportnet|7. aug 2022 o 09:05

Keď sa Leo usmieva, usmieva sa aj tím, hovorí tréner.

BRATISLAVA. Futbalisti Paríža St. Germain vstúpili do novej sezóny vo veľkom štýle. Po tom, ako v zápase o domáci Superpohár zdolali Nantes 4:0 si ešte suverénnejšie počínali vo svojom úvodnom ligovom dueli.

Na pôde Clermontu si už v prvom polčase vytvorili trojgólový náskok, ktorý po zmene strán ešte dvoma gólmi prikrášlil hviezdny Argentínčan Lionel Messi.

Najskôr v 80. minúte potiahol loptu do šestnástky, tam si ju narazil s Neymarom a poľahky ľavačkou upravil skóre už na 4:0 z pohľadu favorita.

"Skutočná lahôdka pred créme de la créme," píše oficiálny klubový web. Najkrajší moment zápasu totiž prišiel o šesť minút neskôr.

Leandro Paredes presným pasom našiel Messiho, ktorý si loptu spracoval na hrudi a hoci bol otočený chrbtom k bráne, akrobatickým spôsobom skóroval.

"Absolútny génius, ktorému sa na Štadióne Gabriela Montpieda dostalo uznania v podobe standing ovation," dodáva klubový web.

"Keď sa Leo usmieva, usmieva sa aj tím. Už sedemnásť rokov hrá na veľmi vysokej úrovni. Vlani mal ťažkú ​​sezónu, pretože si zvykal na nový klub.

Vo všetkých predošlých ročníkoch však dal minimálne 30 gólov. Ten ponad hlavu sa mi veľmi páčil," povedal tréner PSG Christophe Galtier pre L'Équipe.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Créme de la créme. Po Messiho góle tlieskali aj fanúšikovia súpera