Hrdina Šeriffu zaujal tetovaním. Udatne sme bojovali, bolo to bláznivé, nadchýnal sa

Sebastien Thill (v strede) sa teší po strelenom góle v zápase Ligy majstrov Real Madrid - Šeriff Tiraspoľ.
Sebastien Thill (v strede) sa teší po strelenom góle v zápase Ligy majstrov Real Madrid - Šeriff Tiraspoľ. (Autor: TASR/AP)
TASR|29. sep 2021 o 08:45

Všetci ťaháme za jeden povraz, uviedol Thill po triumfe nad Realom.

MADRID. Futbalisti moldavského Šeriffu Tiraspoľ sa postarali o jednu z najväčších senzácii v histórii Ligy majstrov. V druhom vystúpení v skupinovej fáze šokujúco triumfovali na pôde Realu Madrid 2:1 a so šiestimi bodmi sú na čele tabuľky D-skupiny.

Šeriff už úvodným domácim víťazstvom 2:0 nad Šachtarom Doneck naznačil, že medzi elitnou smotánkou nemieni byť trpaslíkom.

Thill: Najkrajší a najdôležitejší gól

Real na Santiago Bernabeu prehrával od 25. minúty, keď sa hlavou presadil Džasurbek Jachšibojev. V 65. minúte vyrovnal Karim Benzema z pokutového kopu nariadeného za faul na Viniciusa Juniora. O penalte rozhodol VAR.

Real následne vrhol všetky sily do útoku a vytvoril si veľa šancí, no v 90. minúte inkasoval po druhý raz, keď sa exportným halfvolejom zaskvel Sebastien Thill.

"Bol to najkrajší a najdôležitejší gól v mojej kariére. Udatne sme bojovali a podarilo sa nám zaskočiť európskeho futbalového giganta," nadchýnal sa hrdina Šeriffu.

"Po skončení zápasu vypukol v šatni ošiaľ, bolo to bláznivé. V našom tíme pôsobia hráči z mnohých krajín sveta, no všetci ťaháme za jeden povraz a tvoríme super kolektív. V tom spočíva naša sila," dodal.

Thill má na sebe tetovanie s vlastnou podobizňou, na ktorom je zobrazený, ako sníva o tom, že si raz zahrá v Lige majstrov.

Casemiro: Aj taký je futbal

Prehra so Šeriffom je veľká rana pre Florentina Pereza. Prezident Realu prišiel s projektom vytvorenia Superligy argumentujúc tým, že niektoré zápasy skupinovej fázy Ligy majstrov nie sú pre veľké kluby dostatočne atraktívne.

Šeriff však ukázal, že aj papieroví outsideri môžu vypáliť rybník favoritovi.

Agentúra AFP pripomenula, že celková hodnota kádra moldavského šampióna je 12 miliónov eur, čo je zhruba výška ročného platu rakúskeho obrancu Realu Davida Alabu.

Brazílsky stredopoliar Casemiro po utorňajšej blamáži skonštatoval, že futbal niekedy nemá logiku.

"Na bránku Šeriffu sme vyslali minimálne 20 striel, no iba jedna z nich skončila v sieti. Súper ohrozil našu bránku dvakrát a boli z toho dva góly. Aj taký niekedy býva futbal. V obrane musíme byť oveľa ostražitejší," povedal Brazílčan.

"Odštartovali sme dobre, no inkasovali sme zbytočný gól. V druhom polčase sme vyrovnali a mali sme veľa možností strhnúť víťazstvo na našu stranu, ani jednu z nich sme však nepremenili a súper strelil v závere krásny druhý gól," dodal.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Hrdina Šeriffu zaujal tetovaním. Udatne sme bojovali, bolo to bláznivé, nadchýnal sa