Zabezpečí si Škriniarov Inter postup? Môže mu pomôcť Real Madrid

Inter Miláno.
Inter Miláno. (Autor: TASR/AP)
TASR|24. nov 2021 o 00:00

Čaká nás aj šláger A-skupiny.

BRATISLAVA. Futbalisti Interu Miláno s Milanom Škriniarom si za súhry výsledkov v predposlednom kole D-skupiny môžu zabezpečiť postup do osemfinále Ligy majstrov.

V stredajšom domácom stretnutí (18.45) potrebujú zvíťaziť nad Šachtarom Doneck a ak sa im to podarí, večer im bude stačiť, keď Šeriff Tiraspoľ nezdolá lídra tabuľky Real Madrid.

Rekordný trinásťnásobný šampión najprestížnejšej európskej klubovej súťaže má najlepšiu východiskovú pozíciu. Na prvom mieste figuruje s deväťbodovým ziskom a prípadným víťazstvom spečatí osemfinálovú miestenku bez ohľadu na ďalší rezultát.

Veľké prekvapenie skupiny

Jedinú prehru utrpel senzačne na vlastnej pôde práve so Šeriffom, ktorému sa teraz môže revanšovať. Do jarnej play off sa však môže prebojovať aj moldavské prekvapenie tejto sezóny, ak zdolá španielsky veľkoklub a Inter prehrá so Šachtarom.

Úradujúci taliansky majster si po slabšom úvode pripísal v LM dve víťazstvá za sebou, o tom predchádzajúcom na ihrisku Tiraspoľu 3:1 rozhodol svojím premiérovým zásahom v súťaži Škriniar.

Slovenský obranca odohral celý zápas aj vo víkendovom šlágri 13. kola Serie A, v ktorom Inter uštedril Neapolu prvú prehru v ligovom ročníku. "Nerazzurri" sa naladili cenným triumfom, po ktorom zaostávajú za vedúcim duom SSC - AC Miláno už iba o štyri body. V tabuľke "déčka" majú o dva body menej ako Real.

"Musíme pokračovať v nastolenom trende v Serii A, ale aj v Lige majstrov. Naši fanúšikovia si zaslúžia opäť vidieť obľúbený tím vo vyraďovacej časti, už na to čakajú dosť dlhý čas. V stredu máme skvelú príležitosť. Absentuje nám niekoľko zranených hráčov, no s tým sa musí vyrovnať každé mužstvo," povedal tréner Simone Inzaghi na oficiálnej klubovej webstránke.

Veľký zápas v A-čku

V A-skupine sa bude o prvú priečku súperiť v priamej konfrontácii. Manchester City privíta v prestížnom súboji Paríž St. Germain a postúpi, ak neprehrá, ale postačí mu, aj keď FC Bruggy nezdolá RB Lipsko.

"Bude to naozaj veľký zápas a chceme v ňom zvíťaziť," vyhlásil na oficiálnom webe Európskej futbalovej únie (UEFA) stredopoliar úradujúceho anglického šampióna Phil Foden.

Osemfinálovú účasť si však môžu zabezpečiť aj hostia a majú na to tri scenáre - buď zvíťazia na pôde City, alebo remizujú a Bruggy nezískajú tri body, dokonca môžu aj prehrať za predpokladu, že prehrá tiež belgický zástupca.

V úvodnom vzájomnom stretnutí ambicióznych klubov v Paríži uspeli domáci 2:0. "Túžime zvíťaziť aj na ihrisku súpera. Naša ambícia je kvalifikovať sa už v stredu a s týmto cieľom tam nastúpime," dodal tréner PSG Mauricio Pochettino.

Nádej pre AC Miláno

V B-skupine už disponuje istotou postupu i prvej pozície stopercentný FC Liverpool, ktorý privíta FC Porto. Na ďalších priečkach je to však vyrovnané, Porto na druhom mieste nazbieralo päť bodov, Atletico Madrid na treťom o jeden menej.

Nádej ešte živí aj AC Miláno s jediným bodom, musí však zvíťaziť na pôde Atletica a dúfať, že Porto nezaboduje naplno. Ak Atletico prehrá a Porto vyhrá, postup už portugalskému mužstvu neujde. Na udržanie si šance potrebuje vyhrať aj Atletico.

V predchádzajúcom kole si osemfinále zabezpečil aj Ajax Amsterdam v "céčku", stopercentnú bilanciu môže potvrdiť na ihrisku posledného Besiktasu Istanbul, ktorý nezískal ani bod.

Pripojiť sa k nemu na zozname postupujúcich tímov môže Borussia Dortmund, keď uspeje na trávniku Sportingu Lisabon. Platí to aj opačne, Sporting pôjde ďalej v prípade, že svojho súpera zdolá o dva alebo viac gólov.

Program 5. kola skupinovej fázy LM 2021/2022:

A-skupina:

21.00 FC Bruggy - RB Lipsko /rozhoduje: Massa (Tal.)/

21.00 Manchester City - Paríž St. Germain /Orsato (Tal.)/

B-skupina:

21.00 Atletico Madrid - AC Miláno /Vinčič (Slovin.)/

21.00 FC Liverpool - FC Porto /Zwayer (Nem.)/

C-skupina:

18.45 Besiktas Istanbul - Ajax Amsterdam /Peljto (Bah)/

21.00 Sporting Lisabon - Borussia Dortmund /Del Cerro Grande (Šp.)/

D-skupina:

18.45 Inter Miláno - Šachtar Doneck /Hategan (Rum.)/

21.00 Šeriff Tiraspoľ - Real Madrid /Marciniak (Poľ.)/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Zabezpečí si Škriniarov Inter postup? Môže mu pomôcť Real Madrid