Obháji Lewandowski triumf v ankete FIFA? Ronaldo medzi najlepšími chýba

Robert Lewandowski.
Robert Lewandowski. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. jan 2022 o 18:55

O premiérové víťazstvo bojuje útočník Liverpoolu.

ZÜRICH. Mohamed Salah, Robert Lewandowski alebo Lionel Messi. Jeden z tohto tria sa stane najlepším futbalistom za rok 2021 v ankete FIFA. Víťaza ankety vyhlásia 17. januára počas online ceremoniálu.

Do užšieho výberu sa nedostal portugalský reprezentant Cristiano Ronaldo z Manchestru United ani jeden z členov talianskej reprezentácie, ktorá v lete 2021 získala zlato na majstrovstvách Európy.

Päťnásobný víťaz ankety Cristiano Ronaldo chýba medzi triom finalistov len druhýkrát od chvíle, keď sa v roku 2007 prvýkrát dostal medzi trio najlepších. V roku 2010 triumfoval Messi pred Andrésom Iniestom a Xavim Hernandézom.

Egypťan Mohamed Salah z anglického FC Liverpool je medzi triom najlepších druhýkrát v kariére, v roku 2018 skončil tretí za Lukom Modričom a Ronaldom.

Argentínčan Lionel Messi, aktuálne pôsobiaci vo francúzskom Paríži Saint-Germain, túto anketu vyhral už šesťkrát, obhajcom prvenstva spred roka je Poliak Robert Lewandowski z nemeckého Bayernu Mníchov.

V ankete o najlepšiu futbalistku uplynulého roka zostali v hre španielske spoluhráčky z FC Barcelona Alexia Putellasová, Jennifer Hermosová a Austrálčanka Samantha Kerrová z FC Chelsea.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Obháji Lewandowski triumf v ankete FIFA? Ronaldo medzi najlepšími chýba