Slovenského mladíka zlákala akadémia Feyenoordu Rotterdam, pasuje im do konceptu

Leo Sauer.
Leo Sauer. (Autor: TASR/AP)
SITA|2. aug 2022 o 14:40

Sauer sa nechal zlákať zahraničným klubom, ale za pôsobenie v Žiline je vďačný.

BRATISLAVA. Mladý slovenský futbalista Leo Sauer urobil veľký krok vpred v začínajúcej kariére, keď v júli z MŠK Žilina prestúpil do akadémie holandského Feyenoordu Rotterdam.

Šestnásťročný ofenzívny hráč je v novom pôsobisku už takmer mesiac, najbližšie na neho čaká sústredenie. "Potom príde prípravný zápas a potom ligový. To sú teraz méty, na ktoré si chcem siahnuť," uviedol pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu.

"Na mojom cieli sa nič nemení, chcem hrať vo veľkom európskom klube, veľkú ligovú súťaž a prestup do mládeže Feyenoordu je práve krok na tejto ceste. Mal som aj iné možnosti, ale lákalo ma skúsiť holandský futbal, ten sa mi páči. Feyenoord má výbornú akadémiu.

Mám zdravý rešpekt, som v Rotterdame ešte len krátko, ale zatiaľ sa mi to javí ako správny krok," povedal bratislavský rodák, ktorý začínal s futbalom v Rači a neskôr pôsobil v akadémii Slovana Bratislava. Potom sa presťahoval aj s bratom Máriom do Žiliny, kde strávil štyri roky.

"Keď som v Rači začínal, futbal som hral pre zábavu a ani mi nenapadlo, že pôjdem cestou profesionálneho hráča. Ako chlapec som si to fakt užíval, bolo tam také rodinné prostredie, kde mi bolo fajn.

V Slovane to bolo vážnejšie, už som musel futbal riešiť uvážlivejšie. Páčilo sa mi v klube, boli sme super partia, Slovan je Slovan, lenže filozofia prvého mužstva nie je odchovancom naklonená, preto sme s bratom prijali ponuku Žiliny.

Videli sme tam väčšiu šancu dostať sa do áčka," vysvetlil Sauer svoj odchod od "belasých", ktorý neľutuje.

Sauer sa nechal zlákať zahraničným klubom, ale za pôsobenie v Žiline je vďačný: "Keď som sa rozhodoval, zvažoval som mnohé pre a proti i viaceré cesty a jedna z nich bola aj ostať ešte na Slovensku.

Ale napokon som zvolil zahraničie, Rotterdam a Feyenoord boli veľké lákadlo. Musím znova povedať, že si veľmi vážim, čo mi Žilina za štyri roky dala.

Podmienky pre mladých futbalistov sú tam výborné, hráči majú perspektívu, atmosféra okolo futbalu je prajná. To všetko zvyšuje kredit tohto klubu a ľudí v ňom."

Mladý Slovák presne vie, prečo si ho Feyenoord vybral. "Sledovali ma dlho, intenzívne od zápasov na Elite Rounde, tie sme hrali v marci práve v Holandsku.

Vyhodnotili si ma - tak mi to hovorili - že som dobrý s loptou, rýchly, dobre stavaný na krídelníka, no, že som vysoký. Potom ma ešte chvíľku sledovali a vyšlo im z toho, že im presne pasujem do konceptu.

Ja som vnímal Feyenoord ako klub, kam šiel Robo Boženík, ktorý sa dostal do finále Európskej konferenčnej ligy, pozrel som si ich históriu, fanúšikov," dodal Leo Sauer, ktorý odohral šesť zápasov v drese slovenskej reprezentácie do 17 rokov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Slovenského mladíka zlákala akadémia Feyenoordu Rotterdam, pasuje im do konceptu