V Žiline opäť stavili na mladosť. Kontrakty podpísali až traja hráči

Patrik Iľko v drese MŠK Žilina.
Patrik Iľko v drese MŠK Žilina. (Autor: TASR)
TASR|30. jún 2023 o 18:05

Najstarší z trojice mladíkov má 22 rokov.

ŽILINA. Ešte pred odchodom na sústredenie do Rakúska sa MŠK Žilina dohodlo na nových zmluvách s trojicou hráčov - obrancom Patrikom Leitnerom a stredopoliarmi Patrikom Iľkom a Martinom Gomolom.

Gomola, ktorý prišiel pod Dubeň v roku 2017 do kategórie U16, doteraz zbieral skúsenosti najmä v B-tíme, kde patril k oporám. Aj preto je momentálne už súčasťou A-tímu, kde sa bude snažiť pripísať si prvé ligové minúty.

K tomu všetkému prišla zmluva s platnosťou do 30. júna 2025.

"V prvom rade ďakujem vedeniu za prejavenú dôveru. Nová zmluva mi dáva možnosť pokračovať v klube, v ktorom môžem naďalej rásť a zlepšovať sa.

Verím, že môj pobyt v kabíne A-tímu nebude krátkodobý a postupne sa tu usadím napevno," povedal Gomola po podpise zmluvy.

Leitnerova zmluva platí o rok dlhšie než tá Gomolova.

"Som rád, že klub mal záujem o moje služby a s tým súvisiace predĺženie zmluvy. V Žiline chcem napredovať, je to moje rodné mesto a cítim sa tu skvele. Minulú sezónu som dostával šancu, za čo som vďačný.

Verím, že aj moje výkony boli adekvátne. Toto predĺženie zmluvy je pre mňa motiváciou do ďalšej práce. Dúfam, že spoločne budeme stúpať ku krajším momentom a úspechom," uviedol pre klubový web.

Pol roka pred uplynutím kontraktu prišla ponuka na novú zmluvu aj pre Iľka.

Pracovitý stredopoliar, ktorý je z tejto trojice "šošonov" najskúsenejší, neváhal pokračovať v spolupráci s MŠK.

"Keď sa predošlý kontrakt blížil ku svojmu koncu, vedenie ma oslovilo ohľadom novej zmluvy. Spoločnú reč sme našli rýchlo, za čo som rád.

Pôsobím tu už šiesty rok, naučil som sa tu veľa, preto som rád, že môžem pokračovať s touto partiou ďalej. Niečo sme už spolu dosiahli.

Verím, že je pred nami ešte veľa úspechov. Dúfam, že to z hľadiska tímu i mňa osobne bude takto pokračovať a budem hlavne zdravý," uviedol Iľko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»V Žiline opäť stavili na mladosť. Kontrakty podpísali až traja hráči