Bénes hlavnou postavou nervózneho zápasu. Strelil gól, asistoval a dostal červenú kartu

László Bénes
László Bénes (Autor: Nova Sport/reprofoto)
TASR|9. feb 2024 o 21:37

Druholigový Hamburg doma prehral s Hannoverom 3:4.

HAMBURG. Slovenský futbalový reprezentant László Bénes zaznamenal svoj jedenásty gól v prebiehajúcej sezóne druhej nemeckej Bundesligy, no nervozitou poznačený domáci duel 21. kola proti Hannoveru (3:4) po červenej karte nedohral.

Bénes strelou ľavačkou k vzdialenejšej žrdi zvnútra šestnástky znížil v 24. minúte priebežne na 2:3 a v 86. minúte sa asistenciou podieľal aj na vyrovnávajúcom zásahu na 3:3, keď po jeho centri skóroval hlavou najlepší strelec súťaže Robert Glatzel (14 gólov).

Slovenský stredopoliar však duel nedohral, po faule zozadu na Enza Leopolda v videl v 88. minúte červenú kartu, rozhodca mu ju udelil po posúdení situácie na videu a zrušil mu pôvodný žltý trest. Hannover využil presilovku hlboko v nadstavení, v 98. minúte upravil na 4:3 pre hostí Sebastian Ernst.

Duel bol dlho prerušený pre hanlivý transparent v hľadisku a tak arbitri nadstavili až 18 minút. Na konci nadstavenia bol vylúčený aj ďalší hráč Hamburgu Dennis Hadžikadunič.

V tabuľke patrí Hamburgu druhá priečka s päťbodovým mankom na mestského rivala FC St. Pauli, líder má však zápas k dobru.

Tabuľka 2. Bundesligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Bénes hlavnou postavou nervózneho zápasu. Strelil gól, asistoval a dostal červenú kartu