Almási sa cíti v Dunajskej Strede ako doma. V boji o titul chce poraziť Slovan

Ladislav Almási
Ladislav Almási (Autor: DAC 1904/Facebook)
SITA|17. júl 2024 o 14:21

Túži si zahrať skupinovú fázu Konferenčnej ligy.

BRATISLAVA. Jedným z najzvučnejších hráčskych presunov týkajúcich sa slovenskej najvyššej futbalovej súťaže je nepochybne návrat Ladislava Almásiho do FC DAC 1904 Dunajská Streda.

Dvadsaťpäťročný dobre stavaný útočník prišiel na Žitný ostrov z českého klubu Baník Ostrava na ročné hosťovanie s možnou opciou na trvalý prestup.

„Už v zime sme boli v kontakte, ale vtedy som bol dohodnutý s Osijekom a nechcel som porušiť slovo. Takisto som nechcel zostať v Ostrave, ale keďže som stále ich hráč, museli sme nájsť riešenie vyhovujúce obom stranám.

Podobne ako v zime, aj teraz o mňa prejavil záujem DAC a keďže je pred nami celá sezóna a mužstvo štartuje aj v pohárovej Európe, videl som oveľa väčší zmysel prijať jeho ponuku,“ povedal Almási v rozhovore pre oficiálny klubový web.

Dres Baníka Ostrava si obliekal dva a pol roka. V 68 zápasoch strelil solídnych 23 gólov. Ak by ho obchádzali časté zranenia, jeho konto by bolo nepochybne ešte bohatšie na presné zásahy.

Jarnú časť uplynulej sezóny strávil na hosťovaní v spomenutom chorvátskom Osijeku. Teraz sa však teší na nové výzvy v klube, ktorý ho vychoval.

„Do DAC som prišiel ako šesťročný a strávil som v klube vyše desať rokov. Som tam doma. Všetko je iné, pretože v každom klube sme sa tešili z víťazstva a smútili po prehre, no doma to každý prežíva úplne inak. Tie pocity sú intenzívnejšie, čím rastie aj motivácia,“ povedal osemnásobný slovenský reprezentant.

Slovenský vicemajster začne v druhej polovici júla svoju pohárovú cestu v 2. kvalifikačnom kole Európskej konferenčnej ligy. Meno súpera spozná vo štvrtok. Bude ním zdolaný tím z dvojice FC Šeriff Tiraspoľ - Zire FC. Prvý duel prekvapujúco v Moldavsku ovládol po výsledku 1:0 azerbajdžanský outsider.

Radi by sme sa prebojovali do skupinovej fázy Konferenčnej ligy. Nebude to jednoduché, na tejto úrovni sú medzi tímami výrazné rozdiely, takže potrebujete aj kúsok šťastia.

V lige, samozrejme, túžim po titule, aj keď si uvedomujem, že Slovan má najsilnejší káder. Prečo by sme ich však nemohli predbehnúť? Čo sa týka individuálnych cieľov, chcem nastrieľať čo najviac gólov, odohrať čo najviac minút a pomáhať mužstvu.“ doplnil Almási pre klubový web.

Rodák z Bratislavy sa v staronovom drese predstavil zatiaľ doteraz v dvoch prípravných dueloch. Sám si uvedomuje, že aklimatizácia na herný systém španielskeho trénera Xisca Muňoza vyžaduje určitý čas.

„Myslím si, že to bude v poriadku. Hral som v rozostavení 3-5-2, kde bol vedľa mňa nižší útočník, nemám s tým problém. Zo dňa na deň sa čoraz viac zžívam s tým, čo tréner vyžaduje.

Je logické, že spoluhráči ešte nevedia, čo odo mňa môžu očakávať, kde mi majú prihrať, ako sa pohybujem. V druhom zápase ma už vnímali lepšie,“ uzavrel útočník Dunajskej Stredy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Almási sa cíti v Dunajskej Strede ako doma. V boji o titul chce poraziť Slovan