V Ostrave stratil priestor. Almási bude hosťovať na juhu Európy

Ladislav Almási.
Ladislav Almási. (Autor: fcb.cz)
SITA|6. feb 2024 o 11:50

Ladislav Almási má na konte osem štartov v drese slovenskej reprezentácie bez streleného gólu.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový útočník Ladislav Almási už v jarnej časti aktuálneho ročníka 2023/2024 nebude pôsobiť v českom klube FC Baník Ostrava.

Ako referuje oficiálny klubový web, dvadsaťštyriročný zakončovateľ bude do konca sezóny hosťovať v chorvátskom tíme NK Osijek.

Takmer dvojmetrový útočník sa v uplynulých dňoch odpojil od zvyšku mužstva na sústredení v tureckom Beleku, aby si so súhlasom Baníka mohol vybaviť nový angažmán v Chorvátsku.

K finálnej dohode dospeli všetky strany v pondelok popoludní. Ladislav Almási strávi jarnú časť v Osijeku a potom sa uvidí, či klub využije opciu na prestup.

Osijeku patrí v tabuľke najvyššej chorvátskej súťaže štvrtá priečka, počas minulého víkendu odohral doma remízový zápas proti Hajduku Split (1:1). Za lídrom tabuľky HNK Rijeka zaostáva o 13 bodov.

"Dostali sme na Ladislava Almásiho ponuku, ktorú je možné akceptovať. Objektívne v jeseni nemal toľko minút na ihrisku, preto sme mu dali priestor na rokovanie s iným tímom. Návrh Osijeku bol konkrétny a zaujímavý.

Lacovi ďakujeme za výborné výkony v našom drese a želáme mu veľa šťastia v chorvátskej lige," uviedol Luděk Mikloško, šéf športového úseku Baníka na klubovom webe.

Almási v aktuálnej sezóne strelil jeden gól v českej lige a ďalšie dva pridal v pohárovej súťaži. Celkovo od roku 2021 v drese Baníka Ostrava dosiahol 23 gólov.

Na konte má aj osem štartov v slovenskej reprezentácii bez streleného gólu. V minulosti na klubovej úrovni pôsobil v Ružomberku, Petržalke, Šamoríne, Dunajskej Strede či ruskom Achmate Groznyj.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»V Ostrave stratil priestor. Almási bude hosťovať na juhu Európy