Lewandowski štýlovo oslávil 34. narodeniny. Hrá akoby mal dvadsať

Robert Lewandowski v zápase proti Realu Sociedad.
Robert Lewandowski v zápase proti Realu Sociedad. (Autor: TASR/AP)
TASR, pf|22. aug 2022 o 10:00

Barcelona sa dočkala prvého ligového víťazstva.

BARCELONA. Robert Lewandowski pomohol dvoma gólmi v deň svojich 34. narodenín k prvému víťazstvu futbalistov FC Barcelona v novom ročníku La Ligy.

Katalánci uspeli v 2. kole na ihrisku Realu Sociedad 4:1, keď dlhotrvajúci nerozhodný stav zlomili až v záverečnej štvrtine duelu po príchode Ansua Fatiho. Striedajúci mladík sa na triumfe podieľal gólom a dvoma asistenciami.

Lewandowski si v nedeľu otvoril strelecký účet v Barcelone, premiérový gól v súťažnom zápase dosiahol bleskovo už po 44 sekundách hry.

"Hoci má 34, hrá akoby mal stále iba dvadsať. Je šialené, koľko dáva gólov a predovšetkým ako dokáže pracovať pre tím. Veľmi nám pomohol," vyzdvihol jeho prínos Pedri, ktorý je o pätnásť rokov mladší ako poľský kanonier.

Pre Lewandowského pripravil prvý gól iba 18-ročný španielsky obranca Alejandro Balde, no Real Sociedad vyrovnal skóre už v 6. minúte, keď stratu lopty Frenkieho de Jonga v strede poľa potrestal Švéd Alexander Isak.

Barcelona rozhodla o zisku troch bodov v druhom polčase. Ako kľúčový sa ukázal príchod 19-ročného Fatiho. Ten vybehol na trávnik ako "víchor" a v priebehu štyroch minút prihral na góly Ousmaneovi Dembelemu i Lewandovskému.

V 79. minúte potom sám spečatil triumf hostí. Po sklamaní z minulotýždňovej bezgólovej remízy s Rayom Vallecanom si tak vicemajster napravil chuť.

Futbalisti FC Barcelona sa tešia po góle Ansua Fatiho.
Futbalisti FC Barcelona sa tešia po góle Ansua Fatiho. (Autor: TASR/AP)

"Po prvom polčase sme si v šatni hovorili, že musíme viac útočiť do voľných priestorov. Pred týždňom sme doma dostali ranu a toto víťazstvo nás posilní.

Dnes sme hrali miestami dobre, v iných momentoch až tak nie, pretože sme si zbytočne komplikovali veci," hodnotil výkon v San Sebastiane kouč Xavi.

Jeho zverenci sú v tabuľke po dvoch kolách na piatej pozícii so štyrmi bodmi, pred nimi sú štyri šesťbodové tímy - Villarreal, Real Madrid, Betis a Osasuna.

Tabuľka La Ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Lewandowski štýlovo oslávil 34. narodeniny. Hrá akoby mal dvadsať