Bude najdrahším hráčom planéty? PSG už mastnú ponuku odmietol

Kylian Mbappé.
Kylian Mbappé. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|25. aug 2021 o 01:15

Zmluvu má platnú do konca aktuálnej sezóny.

BRATISLAVA. Má 22 rokov, ale už sa môže pýšiť titulom majstra sveta či dvoma oceneniami pre najlepšieho hráča Ligue 1. Je však možné, že v najbližších dňoch sa Francúz Kylian Mbappé stane aj najdrahším hráčom planéty. 

Futbalový expert Julien Laurens na sociálnej sieti twitter prišiel s informáciou, že vedenie parížskeho St. Germain odmietlo ponuku Realu Madrid na 160 miliónov eur. Následne to potvrdili viaceré zdroje.

Web ESPN uvádza, že madridský veľkoklub sa bude snažiť Mbappého získať ešte pred koncom prestupového obdobia, teda do 31. augusta. Pravdepodobne však bude musieť svoju ponuku zvýšiť aspoň na 200 miliónov eur. 

Doterajší prestupový rekord drží Brazílčan Neymar, ktorý sa v roku 2017 sťahoval z Barcelony do francúzskej metropoly za neuveriteľných 222 miliónov eur. 

Mbappé zatiaľ nepredĺžil s PSG svoj kontrakt, ktorý vyprší v lete budúceho roka.

Nedávno sa tému ohľadom jeho možného odchodu z klubu vyjadril tréner francúzskeho vicemajstra Mauricio Pochettino."Kylian je náš hráč a nevidím možnosť, že by v tejto sezóne hral niekde inde," uviedol Argentínčan. 

Francúz je dlhodobým prestupovým cieľom prezidenta Realu Florentino Péreza. O tomto spojení sa veľa hovorilo už v roku 2018, ale napokon Mbappé pri prestupe z AS Monaco uprednostnil PSG. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Bude najdrahším hráčom planéty? PSG už mastnú ponuku odmietol