Brazília v závere kvalifikácie MS aj s najväčšími hviezdami

Medzi nominovanými hráčmi nechýba ani Neymar.
Medzi nominovanými hráčmi nechýba ani Neymar. (Autor: SITA/AP)
TASR|11. mar 2022 o 18:27

Vo výbere trénera Titeho nechýbajú ani Neymar či Vinicius Junior.

RIO DE JANEIRO. Tréner brazílskej futbalovej reprezentácie Tite nominoval na záverečné kvalifikačné zápasy MS 2022 aj nováčika Gabriela Martinelliho.

Útočník Arsenalu Londýn tak robí premiérovo spoločnosť napríklad Neymarovi z Paríža St. Germain, ktorý sa do výberu vracia opäť po troch zápasoch.

V nominácii nie sú viaceré opory ako Gabriel Jesus (Manchester City) či Roberto Firmino (FC Liverpool), ktorým Tite doprial voľno.

Brazília už má postup do Kataru dávno istý ako víťaz skupiny, v záverečných dueloch sa stretne s Čile na Maracene (24. marca), o päť dní nastúpi v Bolívii. Informovala agentúra AP.

Nominácia Brazílie:

brankári: Alisson (FC Liverpool), Ederson (Manchester City), Weverton (Palmeiras)

obrancovia: Danilo (Juventus Turín), Dani Alves (FC Barcelona), Alex Telles (Manchester United), Guilherme Arana (Atletico Mineiro), Thiago Silva (Chelsea Londýn), Eder Militao (Real Madrid), Marquinhos (Paríž Saint-Germain), Gabriel Magalhaes (Arsenal Londýn)

stredopoliari: Casemiro (Real Madrid), Fabinho (FC Liverpool), Fred (Manchester United), Lucas Paqueta (Olympique Lyon), Arthur (Juventus Turín), Bruno Guimaraes (Newcastle United), Philippe Coutinho (Aston Villa)

útočníci: Neymar (Paríž Saint-Germain), Richarlison (FC Everton), Vinicius Junior, Rodrygo (obaja Real Madrid), Gabriel Martinelli (Arsenal Londýn), Antony (Ajax Amsterdam), Raphinha (Leeds United)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»Brazília v závere kvalifikácie MS aj s najväčšími hviezdami