Hviezda tímu týrala mačku. West Ham podporil organizácie na pomoc zvieratám

Kurt Zouma.
Kurt Zouma. (Autor: TASR/AP)
SITA|25. mar 2022 o 17:40

Klub na podporu ochrany zvierat venoval značné prostriedky.

LONDÝN. Anglický futbalový klub West Ham United poskytol významnú finančnú čiastku na podporu organizácií, ktoré sa venujú ochrane zvierat.

Stalo sa tak po tom, ako "kladivári" pokutovali svojho hráča Kurta Zoumu za týranie mačky.

Francúzsky reprezentant dostal za to, že kopal a udieral svoju mačku, pokutu vo výške dvoch týždňových platov.

Videozáznam z incidentu sa objavil na sociálnych sieťach a následne mu Kráľovská spoločnosť pre prevenciu krutosti na zvieratách (RSPCA) dve mačky odobrala.

"Celkovo sme sa rozhodli pomôcť deviatim organizáciám, ktoré podporujú starostlivosť a dobré životné podmienky zvierat v Spojenom kráľovstve aj na medzinárodnej úrovni,“ uviedol West Ham vo svojom vyhlásení.

Medzi príjemcov patria miestne organizácie a tiež Medzinárodný fond na ochranu zvierat, ktorý v súčasnosti pomáha útulkom pre zvieratá na vojnou zmietanej Ukrajine.

"West Ham United by sa rád poďakoval všetkým, ktorí kontaktovali klub a navrhli charitatívne organizácie v oblasti dobrých životných podmienok zvierat, spolu s našimi podporovateľmi, ktorí sa zapojili do procesu identifikácie tých, ktorí dostali finančnú podporu, čím sa zabezpečilo, že sme dokázali obrátiť niečo negatívne na pozitívne“ uviedol ďalej klub.

Dvadsaťsedemročný obranca sa za svoj skutok verejne ospravedlnil a sám požiadal, aby boli prostriedky z jeho pokuty venované charitatívnym organizáciám na ochranu zvierat.

RSPCA sa proti nemu a jeho bratovi Yoanovi snaží vzniesť obvinenia podľa zákona o dobrých životných podmienkach zvierat.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Hviezda tímu týrala mačku. West Ham podporil organizácie na pomoc zvieratám