Prídu Koller, Řepka, či Jankulovski. V Bratislave sa uskutoční unikátny turnaj

Jan Koller.
Jan Koller. (Autor: TASR/AP)
SITA|28. sep 2024 o 13:53

Podujatie je inšpirované projektom Gerarda Piquého.

BRATISLAVA. Na začiatku októbra sa bude v Bratislave konať podujatie, aké Slovensko ešte nikdy nezažilo.

Skupina mladých futbalových nadšencov sa pustila do ambiciózneho projektu, ktorého výsledkom má byť unikátny futbalový turnaj s názvom FUTBALIC.

Necelé dva týždne pred jeho začiatkom v relácii V športovom SITE informoval o detailoch jeden z organizátorov Tomáš Porázik.

„Pri popise turnaja používame prívlastok unikátny, pretože to síce bude malý futbal, tak ako ho poznáme, ale so špeciálnymi pravidlami. Bude obohatený o divoké karty prinášajúce rôzne výhody pre daný tím.

Prostredníctvom divokých kariet sa bude môcť jeden z tímov dostať do presilovky, prípadne zahrávať futbalový nájazd alebo penaltu a podobne,” začal predstavovanie turnaja Porázik, ktorý sa malému futbalu sám aktívne venuje.

Ak ste v nedávnej minulosti počuli o podujatí Kings League, ktoré v Španielsku organizuje bývalý kapitán FC Barcelona Gerard Piqué, tak vedzte, že práve tento projekt sa stal inšpiráciou aj pre Futbalic.

„Minulý rok som si poranil koleno a nemohol som hrať. Mal som veľa času a premýšľal som, čo s ním. Na Instagrame som narazil na videá z Kings League a povedal som si, že by to mohlo byť veľmi zaujímavé aj pre náš región, pre Slovensko a Českú republiku,” vysvetlil Porázik v štúdiu SITA a doplnil, že ambasádorom obdobného turnaja v Nemecku je stredopoliar Realu Madrid Toni Kroos.

„U náš sa v tomto štýle zatiaľ organizovali iba špeciálne večery spojené s bojovými športami ako MMA. Futbal je však najpopulárnejší šport a preto sme sa rozhodli, že do toho pôjdeme,” doplnil.

Turnaj sa bude konať 5. októbra 2024 v zrekonštruovanej bratislavskej Gopass Aréne. Organizátori veria, že cestu do hľadiska si nájde približne poldruha tisícky divákov. Lákadlom sú mená už potvrdených hráčov.

Na sociálnych sietiach už niekoľko dní predstavujú futbalová mená ako Jan Koller, Marek Jankulovski, Tomáš Řepka, Václav Kadlec, Erik Jendrišek či Ján Ďurica.

O svojich futbalových kvalitách však budú chcieť presvedčiť aj youtuberi, hudobní interpreti, MMA bojovníci, hráči amerického futbalu, či iné osobnosti. Známe sú mená ako Jakub Enžl, Luca Brassi, Plaz Boys, Samuel Pirát Kristofič, Vlasto Čepo, Zayo, Tobiáš Súkenik, Jakob Lukáč, Naked Bananas, Adam Sedro a ďalší.

„Mená ďalších hráčov budeme postupne predstavovať na oficiálnej stránke turnaja Futbalic a na sociálnych sietiach. Komunikácia so všetkými bola zatiaľ veľmi fajn. Dúfam, že oslovíme aj tých skôr aj neskôr narodených divákov. Môžem prezradiť aj to, že hráči budú rozdelení do štyroch tímov, pričom dva budú slovenské a dva české.

Najprv sa bude hrať slovenské semifinále a potom to české. Ide nám o to, aby finálový duel mal náboj česko-slovenskej rivality,” uviedol Porázik, ktorý doplnil, že medzi zápasmi si budú môcť diváci vychutnať šou, ktorá k takejto akcii patrí.

Vystúpia viacerí známi interpreti a diváci sa budú môcť v rámci interaktivity zapojiť do rôznych súťaží priamo na palubovke.

Vstupenky na futbalový turnaj Futbalic si môžu záujemcovia stále zakúpiť na stránke www.predpredaj.sk.

Pre tých, ktorí nemôžu prísť do Bratislavy osobne bude zabezpečený streaming na kanáloch YouTube a Twitch. Záverečné dva zápasy sa budú dať sledovať iba pay-per view na platforme JOJ play.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Prídu Koller, Řepka, či Jankulovski. V Bratislave sa uskutoční unikátny turnaj