Komárnu oficiálne odobrili účasť v Niké lige. Domáce zápasy však bude hrať inde

Radosť hráčov KFC Komárno.
Radosť hráčov KFC Komárno. (Autor: Karol Scholtz)
TASR|10. jún 2024 o 19:12

Futbalisti Komárna si vybojovali postup už v máji po triumfe v druhej najvyššej súťaži.

BRATISLAVA. KFC Komárno bude v poradí 31. klub, ktorý si od roku 1993 zahrá najvyššiu slovenskú futbalovú ligu.

Prezídium Únie ligových klubov (ÚLK) ho v pondelok potvrdilo ako nováčika Niké ligy 2024/2025, keďže víťaz uplynulého ročníka druhej ligy splnil všetky podmienky účasti v nej. Domáce zápasy bude spočiatku hrať v Zlatých Moravciach.

"Na dnešnom zasadnutí Prezídia Únie ligových klubov bolo KFC Komárno oficiálne prijaté do najvyššej súťaže.

Po športovej stránke už dávnejšie splnili kritériá a dnes doložili všetky legislatívne náležitosti potrebné na to, aby boli od novej sezóny právoplatným členom Niké ligy,“ potvrdil v pondelok prezident Únie ligových klubov Ivan Kozák pre oficiálnu stránku slovenskej najvyššej súťaže.

Futbalisti Komárna si vybojovali postup už v máji po triumfe v druhej najvyššej súťaži. Z novej výzvy v podobe účinkovania v Niké lige sa teší i prezident KFC Komárno Juraj Baráth:

"Veľké nadšenie. Komárno ešte nemalo prvú ligu a na moju osemdesiatku to prišlo. Všetci sa tešia, okrem mužov totiž do najvyššej súťaže postúpili aj naše ženy.

Futbal ma baví celý život a mám rád výzvy. Keď som pred desiatimi rokmi prevzal klub, bol niekde dolu, na prízemí. A dopracovali sme sa až sem."

Juraj Baráth zároveň potvrdil, že jadro tímu, ktorý si vybojoval postup do Niké ligy, si v nej aj zahrá. S viacerými kľúčovými hráčmi už klub podpísal zmluvy. Na poste hlavného trénera zostáva Mikuláš Radványi, ktorý v Komárne pôsobí od sezóny 2021/2022.

"Nechceme začať hrať taký ´kopaný‘ futbal. Musíme hrať štýlom, ako dnes hrajú aj ostatné tímy či reprezentácia. Napríklad, kedysi boli obrancovia vyslovene obrancami, ale teraz hrajú už polovičných útočníkov.

Nesmieme byť namyslení, eufória určite trošku opadne. Nechceme však byť len do počtu," povedal prezident jedného z najstarších futbalových klubov na Slovensku. KFC Komárno datuje svoj vznik do roku 1900.

Nováčik bude spočiatku svoje domáce zápasy hrať na inom, donedávna nikéligovom štadióne. "Hrať začíname v Zlatých Moravciach, s nimi máme zmluvu," uviedol Juraj Baráth.

"U nás je trávnatá plocha hotová, musíme však dorobiť ostatné veci, aby sme dostali dočasnú licenciu. Počítame s tým, že by sa to mohlo podariť koncom októbra a na jar by sme už začali komplexne.“

V Komárne veria, že si Niké ligu na ich Mestskom štadióne zahrajú ešte na jeseň tohto roku. Optimistické predpoklady hovoria o tom, že by na začiatku novembra mohli na svojom štadióne privítať Dunajskú Stredu.

"Tešíme sa na toto derby. Bude to pre nás výnimočný zápas. Tešíme sa však aj zvyšné duely v Niké lige, napríklad na Slovan, Trnavu, Žilinu a iných. Bude to niečo výnimočné pre Komárno."

V prvom kole Niké ligy 2024/2025 nováčik súťaže tradične privíta aktuálneho majstra, futbalisti Komárna teda budú čeliť hráčom bratislavského Slovana.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Komárnu oficiálne odobrili účasť v Niké lige. Domáce zápasy však bude hrať inde