Blamáž na druhú. Slováci prehrali aj v Kazachstane, postup je ďaleko

Slovenskí futbalisti po inkasovanom góle v zápase Kazachstan - Slovensko v Lige národov.
Slovenskí futbalisti po inkasovanom góle v zápase Kazachstan - Slovensko v Lige národov. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR, SITA|13. jún 2022 o 17:51 (aktualizované 13. jún 2022 o 18:27)

Kazachstan dnes zdolal Slovensko v Lige národov, pozrite si priebeh a konečný výsledok. Slovenskí futbalisti prehrali 1:2.

Liga národov - C-divízia, 3. skupina

Kazachstan - Slovensko 2:1 (2:0)

Góly: 18. Vorogovskij, 39. Astanov - 51. Bero, ŽK: Orazov - Gyömbér, Duda, Almási, Kucka

ČK: 87. Duda (Slovensko)

Rozhodovali: Van Driessche - Devillers, Monteny (všetci Belgicko)

Diváci: 27.145

Kazachstan: Šackij - Gabyšev (73. Kajrov), Malyj, Maročkin, Alip, Dosmagambetov - Astanov (83. Logvinenko), Darabajev (88. Jerlanov), Tagybergen, Vorogovskij (73. Orazov) - Ajmbetov (88. Samorodov)

Slovensko: Rodák - Pekarík, Gyömbér, Valjent, Chvátal (46. De Marco) - Kucka, Hrošovský, Bero (82. Almási), Haraslín (88. Suslov) - Rusnák (72. Strelec), Duda

NUR-SULTAN. Slovenskí futbaloví reprezentanti prehrali vo štvrtom zápase 3. skupiny C-divízie Ligy národov na pôde Kazachstanu 1:2.

Duel dohrávali v desiatich, keď v 87. minúte dostal priamu červenú kartu Ondrej Duda.

Slováci získali v reprezentačnom bloku 6 bodov v štyroch dueloch, v tabuľke im patrí druhé miesto a na lídra skupiny Kazachstan strácajú už štyri body.

Jediný gól Slovenska strelil v 51. minúte za stavu 0:2 Matúš Bero, pre ktorého to bol premiérový zásah v reprezentačnom A-tíme.

Slováci nastúpili druhýkrát pod taktovkou dočasnej trénerskej dvojice Samuel Slovák, Marek Mintál. Tá si po víťazstve 1:0 v Azerbajdžane pripísala prvú prehru.

Slovenskí reprezentanti prehrali aj druhý vzájomný zápas s Kazachstanom, pred týždňom mu v Trnave podľahli 0:1.

Tabuľka 3. skupiny v C-divízii Ligy národov

Priebeh zápasu Kazachstan - Slovensko v Lige národov

I. polčas:

Úvod duelu bol opatrný z oboch strán, prvá štvrťhodina hry veľa akcie nepriniesla. Slováci mali loptu častejšie na svojich kopačkách a v 16. minúte prvýkrát ohrozili Šackého. Rusnák vystrelil z hranice šestnástky, ale mieril len do stredu domácej bránky.

V 18. minúte zrazu udreli Kazachovia. Gabyšev poslal vysokú loptu priamo do pokutového územia Slovenska, kde ju ako prvý našiel Jan Vorogovskij a pohotovým zakončením prekonal Mareka Rodáka.

V 26. minúte prišiel druhý strelecký pokus Slovákov, no s Hrošovského strelou Šackij nemal problém. Po polhodine hry mal blízko k vyrovnaniu skóre Duda, ale zblízka neprekonal domáceho gólmana.

Na druhej strane Rodák v čistej šanci vychytal Vorogovského, ktorý sa prekľučkoval až pred slovenskú bránku. V 39. minúte predsa išli Kazachovia do vedenia 2:0. Po centri Tagybergen z pravej strany sa hlavou presadil v šestnástke Jelchan Astanov.

(Autor: SofaScore)

II. polčas:

Do druhého polčasu vstúpili lepšie Kazachovia, ale Slováci využili hneď svoju prvú príležitosť. V 51. minúte Matúš Bero presnou strelou k žrdi prekonal Šackého a znížil stav na 1:2.

Hostia boli po kontaktnom góle aktívnejší, no ďalšiu strelu na na kazašskú bránku vyslal až v 66. minúte Pekarík. Jeho pokus z diaľky musel Šackij vyraziť a pripísal si štvrtý zákrok v zápase.

V 69. otestoval domáceho brankára slovenský kapitán Kucka, ktorý sa prezentoval tvrdou ranou bez prípravy zvnútra šestnástky.

V 79. minúte ten istý hráč skóroval hlavou po rohovom kope, ale tesne predtým fauloval v šestnástke Tagybergena.

Hlavný arbiter gól neuznal a jeho verdikt potvrdil aj videorozhodca. V 86. minúte sa Duda dostal do potýčky s Orazovom a videl žltú kartu. O minútu neskôr fauloval a rozhodca ho vylúčil.

Záver duelu bol nervózny, nadstavovalo sa päť minút. Slovákom sa už napriek snahe nepodarilo vyrovnať. Celkovo mali v dueli držanie lopty 67 percent, na strelecké pokusy zvíťazili 17:7 a na rohové kopy 8:0.

Hlasy po zápase

/zdroj: Sport 1/

Samuel Slovák, tréner Slovenska: "Začali sme dobre, no dostali sme hlúpy gól. Po zmene strán sme hrali aktívne, tlačili sme. Škoda, že sme nedali aspoň druhý gól. Sme v ťažkej situácii, dnes sme nemali prehrať."

Matúš Bero, stredopoliar gólu Slovenska: "Nehrali sme najlepšie, no nemôžeme urobiť také chyby ako pri inkasovaných góloch. Som rád za prvý gól v reprezentácii, ale keď prehráte, je jedno, kto dal gól. Nechcete prehrať v Kazachstane, preto tam boli v závere tie emócie. Veľmi nás to mrzí, ale už sa nedá nič robiť."

Ondrej Duda, útočník Slovenska: "Škoda hlúpych dvoch gólov. Museli sme doháňať manko a to je vždy ťažké. Moja červená karta je zaslúžená. Súper si šikovne nadbehol, nechcel som, ale trafil som ho. Postup už nemáme vo svojich rukách, ale budeme bojovať až do konca."

Juraj Kucka, kapitán Slovenska: "Veľmi nás to hnevá. Zlyhali sme v efektivite. Mali sme šance, no nedokázali sme ich dostatočne využiť. Súper dal góly z prvých dvoch šancí."



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»Blamáž na druhú. Slováci prehrali aj v Kazachstane, postup je ďaleko