West Ham získal posilu do stredu poľa, z Manchestru City prichádza anglický reprezentant

Kalvin Phillips.
Kalvin Phillips. (Autor: Manchester City/ instagram)
SITA|26. jan 2024 o 11:04

V londýnskom klube bude hosťovať do konca sezóny.

LONDÝN. Defenzívny stredopoliar Kalvin Phillips strávi zvyšok aktuálnej futbalovej sezóny v anglickom klube West Hame United, do ktorého odišiel na hosťovanie od úradujúceho šampióna Premier League.

Dvadsaťosemročný reprezentant Anglicka totiž v Manchestri City prišiel v ostatnom období o miesto v základnej zostave trénera Pepa Guardiolu.

Rodák z Leedsu si za "The Citizens" pripísal iba 16 ligových štartov za ostatných 18 mesiacov. Len vo dvoch prípadoch hral od začiatku a až štrnásťkrát nastupoval ako striedajúci hráč.

Odchod ku "kladivárom" by Phillipsovi mal pomôcť zabojovať o miesto v anglickej reprezentácii pre tohtoročné majstrovstvá Európy v Nemecku, ktoré sa uskutočnia od 14. júna do 14. júla.

West Ham zase zvýšil konkurenciu v kádri, keďže stále je súčasťou pohárovej Európy a bojuje o úspech v Európskej lige.

A v Premier League by sa Londýnčania radi dostali na priečku, ktorá by im zaistila medzinárodný pohár aj v nasledujúcom ročníku.

"Je toho veľa, na čo sa teším v druhej polovici sezóny. Som veľmi rád, že budem toho súčasťou," uviedol Phillips po dohode o dočasnom odchode do West Hamu United.

Súčasťou kádra Manchestru City je od leta 2022 a zmluvu má do roku 2028, predtým pôsobil iba v rodnom meste. Za Leeds United absolvoval 214 ligových zápasov, väčšiu časť v druhej lige.

Súčasťou dohody údajne nie je klauzula o možnom prestupe. "Dúfam, že dostane taký priestor, aký si zaslúži. My sme mu ho nedokázali poskytnúť," povedal tréner Guardiola z Manchestru City.

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»West Ham získal posilu do stredu poľa, z Manchestru City prichádza anglický reprezentant