Dve dobré správy pre Slovan. Fanúšikovia v odvete uvidia aj Kucku

Juraj Kucka (Slovan) a vpravo Nego Ekofo (Hesper).
Juraj Kucka (Slovan) a vpravo Nego Ekofo (Hesper). (Autor: TASR - Pavel Neubauer)
Michal Šášky|20. júl 2023 o 15:21

Nezahrá si dva zápasy.

BRATISLAVA. Môžu si vydýchnuť. Fanúšikovia Slovana Bratislava si 1. augusta vychutnajú odvetný zápas 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov proti Zrinskij Mostar bez obmedzenia.

Navyše, v zápase bude môcť nastúpiť aj stredopoliar Juraj Kucka, ktorý za vylúčenie v prvom zápase proti Swift Hesper (1:1) dostal červenú kartu.

Slovenský reprezentant dostal za pohryznutie Nega Ekofa od disciplinárnej komisie Európskej futbalovej únie (UEFA) dvojzápasový dištanc.

Tridsaťšesťročný hráč si prvý duel odpykal v Luxembursku, nepomôže mužstvu ani v prvom stretnutí druhého predkola v Mostare. Informoval o tom klub na oficiálnej stránke.

Pôvodne hrozil Kuckovi oveľa prísnejší trest. Za svoj skrat sa verejne ospravedlnil hneď na druhý deň.

"Chcel by som sa ospravedlniť celému tímu, klubu ŠK Slovan Bratislava a fanúšikom. Plne si uvedomujem chybu, ktorú som spravil a ktorá by sa nemala stávať," vyjadril sa Kucka.

"Disciplinárna komisia ma určite potrestá stopkou na niekoľko zápasov, čo ma veľmi mrzí, ale každý sa učí z vlastných chýb," písal na sociálnej sieti.

Slovanu tiež hrozilo uzatvorenie štadióna po tom, ako po prvom zápase vybehol na trávnik a snažil sa inzultovať ukrajinského hlavného rozhodcu. UEFA takéto prípady zvykla trestať.

Klub však dostal iba finančnú pokutu, dôvodom bolo aj hádzanie plastových pohárov na hraciu plochu po premenenej penalte súpera.

"Prípadné opakovanie týchto prehreškov bude mať za následok ďalšie a vážnejšie disciplinárne sankcie," uviedol klub.

Bratislavský klub neuviedol výšku finančnej sankcie. Dôležitou informáciou ale je, že Slovan na domáce stretnutie s Mostarom nebude mať obmedzenú kapacitu hľadiska.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Dve dobré správy pre Slovan. Fanúšikovia v odvete uvidia aj Kucku