Tréner Bayernu sa vyhol dištancu, musí však zaplatiť mastnú pokutu

Julian Nagelsmann.
Julian Nagelsmann. (Autor: TASR/AP)
SITA|22. feb 2023 o 16:30

Kritizoval rozhodcov, kričal a nadával.

BRATISLAVA. Tréner futbalistov nemeckého veľkoklubu Bayern Mníchov Julian Nagelsmann musí zaplatiť pokutu 50-tisíc eur.

Dôvodom je nešportové komentáre na adresu rozhodcu Tobiasa Welza po sobotňajšej ligovej prehre na ihrisku Borussie Mönchengladbach (2:3).

Ako referuje web denníka Kicker, kouč už akceptoval trest, čo znamená, že verdikt Nemeckého futbalového zväzu (DFB) je konečný.

Tridsaťpäťročný kouč sa tak vyhol dištancu a môže viesť mužstvo z lavičky v nedeľnom šlágri s Unionom Berlín, ktorý figuruje na čele bundesligovej tabuľky.

Nagelsmann po skončení spomenutého stretnutia namiesto k novinárom do mixzóny zamieril do rozhodcovskej šatne, aby vyjadril svoju nespokojnosť. „Robí si zo mňa srandu alebo čo?“ kričal údajne 35-ročný kouč po ceste za arbitrami.

Z ich šatne vyšiel asi po minúte zjavne nahnevaný a začal nadávať. Neskôr sa ospravedlnil, ale zväz sa napriek tomu rozhodol „posvietiť si“ na jeho správanie.

Kormidelníka Bayernu nahnevalo vylúčenie obrancu Dayota Upamecana už v 8. minúte. Hlavný rozhodca Welz mu udelil priamo červenú kartu za to, že zastavil francúzskeho útočníka Alassaneho Pléu pri rodiacom sa úniku.

Arbiter obhajoval rozhodnutie tým, že videl jasný kontakt a Pléa nenafilmoval svoj pád, keďže by sa rútil sám na brankára. Kouč Bayernu s ním nesúhlasil a vylúčenie považoval za prísne.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Tréner Bayernu sa vyhol dištancu, musí však zaplatiť mastnú pokutu