José Mourinho sa nemení. Po vypadnutí adresoval kritiku rozhodcovi

Jose Mourinho.
Jose Mourinho. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. aug 2024 o 13:09

Radšej nebudem nič hovoriť, pretože by to malo následky, povedal 61-ročný portugalský kouč.

ISTANBUL. Sen portugalského trénera Josého Mourinha o tom, že povedie Fenerbahce Istanbul v zápasoch hlavnej časti prestížnej Ligy majstrov, sa v utorok večer rozplynul.

Jeho nový zamestnávateľ totiž neuspel v domácej odvete 3. predkola a vypadol s francúzskym klubom OSC Lille.

Šesťdesiatjedenročný kouč po zápase spôsobom jemu vlastným kritizoval verdikty rozhodcu Josého Maríu Sanchéza Martíneza zo Španielska. "Radšej nebudem nič hovoriť, pretože by to malo následky," povedal svojský Portugalčan.

Istanbulský veľkoklub síce dokázal v domácej odvete zmazať gólové manko z prvého duelu, no v závere predĺženia rozhodca nariadil pre hostí zo severu Francúzska pokutový kop.

Ten kanadský reprezentant Jonathan David premenil a rozhodol o postupe svojho tímu do ďalšej časti súťaže, v ktorej sa stretne s pražskou Slaviou.

"O penalte je lepšie nehovoriť. Keď sa pozriem na ďalšie incidenty, ktoré sa mi v poslednom čase stali, tak som radšej ticho. Prečo to bola penalta, vie len rozhodca. Na svoj tím som hrdý, výsledok je prácou rozhodcu.

Nejdem hovoriť ani o tom, že zápas sa mohol vyvíjať inak, ak by trestal súperových hráčov v úvode žltými kartami," doplnil rodák z mesta Setúbal, ktorý v sezóne 2009/2010 vyhral Ligu majstrov v pozícii trénera talianskeho Interu Miláno.

Päťnásťročné čakanie Fenerbahce na prienik do hlavnej fázy Ligy majstrov tak pokračuje. Klub z ázijskej strany hlavného mesta Turecka si tak opäť zahrá "iba" o Európsku ligu.

"Stále sme len na začiatku sezóny. Ak zvesíme hlavy, bude to zlé. Nemôžeme si dneškom pokaziť celý rok, boli by sme hlúpi," doplnil Mourinho, ktorý v lete podpísal s klubom dvojročnú zmluvu s ročným zárobkom 10,5 milióna eur.

Cieľom nového kouča je zisk domáceho ligového titulu, ktorý hráči Fenerbahce nevybojovali od roku 2014.

V ostatnom ročníku skončili v Süper Lig na 2. mieste napriek tomu, že nazbierali až 99 bodov a zaznamenali iba jednu prehru. Ešte dominantnejší bol totiž ich odveký rival Galatasaray, ktorý v uplynulom ročníku získal 102 bodov.

Mourinho bol v ostatných mesiacoch bez práce po tom, ako v januári ukončil pôsobenie v talianskom klube AS Rím.

Mimo elitnej päťky európskych líg nepôsobil od roku 2004, keď po úspešnej anabáze v FC Porto odišiel do anglického klubu FC Chelsea.

Odvtedy trénoval okrem španielskeho Realu Madrid či talianskeho Interu Miláno aj v Manchestri United či Tottenhame Hotspur.

Mourinho sa v istanbulskom klube z stretol s viacerými bývalými zverencami. Žlto-modrý dres totiž nosia Edin Ďžeko či Fred, s ktorými spolupracoval v AS Rím, resp. v Manchestri United.

Súčasťou kádra sú aj hviezdy ako Michy Batshuayi, Dušan Tadič či Dominik Livakovič.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»José Mourinho sa nemení. Po vypadnutí adresoval kritiku rozhodcovi