Citeľná strata pre Slaviu Praha, do Tiraspoľu odcestovala bez trénera Trpišovského

Jindřich Trpišovský.
Jindřich Trpišovský. (Autor: TASR/AP)
TASR|28. nov 2023 o 14:40

Český tréner má zlomený nos.

PRAHA. Futbalisti Slávie Praha odcestujú na štvrtkový zápas Európskej ligy na pôde Šeriffu Tiraspoľ bez trénera Jindřicha Trpišovského, ktorý má zlomený nos.

Tím "zošívaných", kde pôsobí aj trojica Slovákov, si v prípade triumfu zaistí postup do vyraďovacej fázy.

"Verím, že to nebude zásadná zmena," povedal asistent trénera Jarsolav Köstl pre česká médiá pred odchodom do Moldavska.

Trpišovský si zlomil nos na piatkovom tréningu počas cvičnej hry bago. V sobotňajšom ligovom dueli proti Českým Budějoviciam bol ešte na lavičke, no záverečný duel európskej jesene na pôde súpera vynechá.

"S Jindrom spolupracujeme desať rokov, fungujeme ako tím a vieme, čo máme robiť," povedal Köstl.

Na lavičke mu bude chýbať aj druhý asistent Zdeněk Houštecký, ten má zas suspendáciu za červenú kartu v stretnutí s AS Rím (2:0).

V mužstve budú chýbať Tomáš Holeš a Peter Ševčík. "Čiastočne je to zo zdravotných a čiastočne z preventívnych dôvodov. Chceme, aby boli pripravení na koniec jesene," vysvetlil Köstl.

Slavia vyhrala v úvodnom dueli nad moldavským súperom 6:0 a dosiahla najvyšší triumf na európskej scéne vôbec.

Štvrtý gól strelil po prestávke slovenský reprezentant Ivan Schranz. Domácim patrí v tabuľke G-skupiny posledné štvrté miesto s jedným bodom a bojujú už len o účasť v play off o osemfinále Európskej konferenčnej ligy (EKL).

Okrem Schranza pôsobia v Slávii aj obranca Michal Tomič a stredopoliar Jakub Hromada. Stretnutie je na programe vo štvrtok o 21.00 SEČ.

Tabuľka skupiny G

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Citeľná strata pre Slaviu Praha, do Tiraspoľu odcestovala bez trénera Trpišovského