Niekdajší nemecký reprezentant je opäť pred súdom, obvinený je za domáce násilie

Jerome Boateng.
Jerome Boateng. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. jún 2024 o 17:31

Jéroma Boatenga aj jeho bývalú manželku sudkyňa vyzvala, aby sa dohodli mimosúdne v záujme ochrany ich 13-ročných dcér.

MNÍCHOV. Nemecký futbalový obranca Jérome Boateng sa opäť postavil pred súd v Mníchove vo veci fyzické násilia voči bývalej manželke Sherin Senlerovej.

Sudkyňa Susanne Hemmerichová vyzvala na obe strany sporu, aby sa dohodli na mimosúdnom vyrovnaní v záujme ochrany ich dvoch dcér pred verejným prepieraním celého prípadu.

Spor trvá už šesť rokov, čiastočne kvôli pandémii koronavírusu aj pre chyby legislatívne pochybenia, pre ktoré sa súd začína odznova už štvrtýkrát.

Podľa sudkyne Hemmerichovej by aktuálne 13-ročné dcéry dvojice mohli v novinách pravidelne čítať o tom, ako ich rodičia bojujú proti sebe na súde. Odporučila, aby sa záležitosť "konečne skončila, najmä pre deti".

Futbalista, ktorý strávil druhú časť ostatnej sezóny v talianskej Salernitane a ďalšiu začne v rakúskom tíme LASK Linz, odmieta, že v júli 2018 počas spoločnej dovolenky v Karibiku udrel a zranil svoju vtedajšiu manželku.

Boatenga súd uznal prvýkrát za vinného v septembri 2021 a za domáce násilie mu nariadil zaplatiť pokutu 1,8 milióna eur.

O rok neskôr bol uznaný z napadnutia a mal zaplatiť 1,2 milióna Senlerovej. Legislatívne pochybenia však spôsobili, že prípad musel súd prerokúvať odznova.

Obranca pred súdom čelí aj obvineniam z napadnutia bývalej priateľky Kasie Lenhardtovej z roku 2019. V roku 2020 prípad uzavreli, keď Lenhardtová stiahla žalobu.

Vo februári 2021 však odišla na večnosť a keďže polícia získala nové dôkazy, zase ho otvorili. Právny zástupca Jéroma Boatenga odmieta obvinenia svojho klienta v oboch prípadoch.

Rodák z Berlína v minulosti odohral 76 duelov vo farbách nemeckej reprezentácie.

Na klubovej úrovni okrem Talianska pôsobil aj vo Francúzsku (Lyon) a Anglicku (Manchester City), vo vlasti hral za Bayern Mníchov, Hamburger SV a Herthu Berlín.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Niekdajší nemecký reprezentant je opäť pred súdom, obvinený je za domáce násilie