Tréner Kentoš nominoval až šestnásť nováčikov, čaká ich kemp v Turecku

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov a tréner Jaroslav Kentoš.
Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov a tréner Jaroslav Kentoš. (Autor: facebook/Slovenský futbalový zväz)
TASR|15. mar 2023 o 12:10

Medzi nováčikov sa dostali aj hráči z druhej najvyššej futbalovej súťaže.

Bratislava 15. marca (TASR) - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jaroslav Kentoš zaradil do nominácie na nadchádzajúci prípravný kemp v Turecku 24 hráčov, z nich je 16 nováčikov.

Jeho zverenci si počas sústredenia zmerajú sily s rovesníkmi zo Slovinska (22. marca), Bulharska (25. marca) a Severného Macedónska (28. marca).

Nominácia SR "21" je špecifická, keďže počas marcového asociačného termínu dostali prednosť pri výbere hráčov reprezentácie do 19 a 20 rokov.

Devätnástku čaká druhá fáza kvalifikácie ME a dvadsiatka sa pripravuje na MS v Indonézii.

"My sme vyberali z hráčov s ročníkom narodenia 2002 a z chlapcov, ktorí nedostali pozvánku do žiadnej z týchto reprezentácií," vysvetlil Kentoš v rozhovore pre web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

V menoslove je 16 nováčikov (Frühwald, Mičák, Mazanovský, Leitner, Jakubko, Morel, Gomola, Jendrek, Hornyák, Shudeiwa, Hanes, Selecký, Horvát, Trabalík, Čerepkai, Olejník).

VIDEO: V nominácií má opäť početné zastúpenie MŠK Žilina a MFK Ružomberok

"Od hráčov, ktorí už s nami boli počas predchádzajúcej kvalifikácie, budem vyžadovať, aby získané skúseností využili a stali sa lídrami tohto mužstva. Verím, že nováčikovia budú rýchlo nasávať informácie od nás.

Začíname budovať základy hernej koncepcie a tímovej chémie. Budeme sa snažiť, aby sme sa postupnými krokmi každý deň zlepšovali a posúvali dopredu," uviedol tréner slovenskej dvadsaťjednotky.

Mladí Slovinci, Bulhari a Severní Macedónci by mali dostatočne preveriť jeho zverencov: "Sú to tímy na podobnej kvalitatívnej úrovni, ako sme my. Budú to pre nás dobré previerky a zápasy s nimi nám ukážu, na akom ´leveli´ momentálne sme.

Naším zámerom je dať každému hráčovi približne rovnakú minutáž v jednotlivých zápasoch. Chceme vidieť v akcii a spoznať aj ľudsky čo najviac hráčov."

Nominácia SR "21" na marcový prípravný kemp v Turecku /zdroj: futbalsfz.sk/:

Brankári: Ľubomír Belko (MŠK Žilina), Michal Kukučka (AS Trenčín), Tomáš Frühwald (MFK Ružomberok)

Obrancovia: Marek Mičák (ŠK Slovan Bratislava), Urban Mazanovský (MŠK Púchov), Patrik Leitner, Dominik Javorček (obaja MŠK Žilina), Jakub Jakubko (FC Košice), Johan Morel (AS Nancy – Lorraine), Lukáš Jendrek (1. FC Tatran Prešov)

Stredopoliari: Alexander Selecký (MFK Ružomberok), Martin Gomola, Adrián Kaprálik (obaja MŠK Žilina), Martin Šviderský (UD Almeria), Gabriel Hornyák (ŠK Slovan Bratislava), Fares Shudeiwa (FC Vysočina Jihlava), Tomáš Rigo (FC Sellier & Bellot Vlašim), Sebastián Nebyla, Dominik Veselovský (obaja FC DAC 1904 Dunajská Streda), Adam Hanes (MFK Dukla Banská Bystrica), Adam Horvát (FK Železiarne Podbrezová)

Útočníci: Vladimír Trabalík (MŠK Žilina), Roman Čerepkai (FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble), Stanislav Olejník (Spartak Myjava)

Realizačný tím:

Hlavný tréner - Jaroslav Kentoš, asistenti trénera - Tibor Goljan, Mário Auxt, tréner brankárov - Tomáš Čechovič, kondičný tréner - Andrej Caban, videoanalitik - Michal Slyško, lekár - Július Karácsony, fyzioterapeuti - Jozef Štieber, Michal Krajník, kustódi - Patrik Fedor, Michal Beseda, technický vedúci - Martin Hrnčír

Program SR 21 počas kempu v Turecku:

Streda 22. marca o 16.00 SEČ: Slovinsko "21" - SLOVENSKO "21"

Sobota 25. marca o 16.30 SEČ: SLOVENSKO "21" - Bulharsko "21"

Utorok 28. marca o 15.00 SELČ: Severné Macedónsko "21" - SLOVENSKO "21

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Tréner Kentoš nominoval až šestnásť nováčikov, čaká ich kemp v Turecku