Prekvapenie na úkor Japonska, v kvalifikácii nestačilo na outsidera

Takefusa Kubo v drese japonskej reprezentácie.
Takefusa Kubo v drese japonskej reprezentácie. (Autor: Reuters)
TASR, SITA|2. sep 2021 o 16:28

V bojoch o MS 2022 prvýkrát stratilo body.

OSAKA. Futbalisti Ománu sa postarali o prvotriedne prekvapenie, keď v úvodnom stretnutí B-skupiny záverečnej tretej fázy ázijskej kvalifikácie MS 2022 vyhrali v Osake nad domácim Japonskom 1:0.

Japonci pritom predtým v úvodných dvoch fázach kvalifikácie ani raz nezaváhali a pripísali si osem víťazstiev z ôsmich duelov.

Vo štvrtok však v daždivom počasí nevedeli prekonať obranu outsidera a napokon v 88. minúte rozhodol o ich prehre gól striedajúceho Issama Al Sabhiho. Ten prišiel na ihrisko iba štyri minúty pred svojim zásahom.

Omán mohol ísť do vedenia už skôr, no v druhom polčase hlavný rozhodca odvolal predtým nariadený pokutový kop za hru rukou Juta Nagamota.

"Táto prehra je pre nás veľké sklamanie. Teraz sa musíme sústrediť na to, aby sme sa vrátili na víťaznú vlnu a za tri body zvládli nasledujúci duel," povedal japonský tréner Hadžime Morijasu pred utorkovým zápasom proti Číne. 

Japonsko je najvyššie nasadený tím v ázijskej kvalifikácii a nechýbalo na predchádzajúcich šiestich svetových šampionátoch.

V B-skupine ešte figurujú Austrália, Čína, Saudská Arábia a Vietnam. Priamy postup na MS do Kataru si vybojujú prvé dva tímy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Prekvapenie na úkor Japonska, v kvalifikácii nestačilo na outsidera