Bol v Atlético Madrid, no nehral v Atlético Madrid. Šaponjič končí v Slovane

Ivan Šaponjić.
Ivan Šaponjić. (Autor: TASR)
Sportnet|2. feb 2023 o 17:01

Útočník odchádza do druhej tureckej ligy.

BRATISLAVA. V tíme Slovana Bratislava končí po jeseni už siedmy hráč. Útočník Ivan Šaponjič odchádza do druholigového Bandirmasporu.

Informoval o tom turecký klub na sociálnych sieťach.

Pred ním opustili kabínu slovenského majstra obranca Myenty Abena (Ferencváros Budapešť), stredopoliari Alen Mustafič (Odense), Ibrahim Rabiu (rozviazal zmluvu) a útočníci Eric Ramírez (ukončenie hosťovania), Dávid Hrnčár (Beveren, hosťovanie) a Žan Medved (Skalica, hosťovanie).

Šaponjič opakovane nepresvedčil o svojich kvalitách trénera Weissa. „Dostal zvolenie hľadať si nový klub. Slovan súhlasí s jeho odchodom,“ prezradil pre Sportnet športový riaditeľ Róbert Tomaschek.

Dvadsaťpäťročný zakončovateľ sa so siedmym tímom druhej tureckej ligy dohodol na polročnom hosťovaní s opciou na trvalý prestup. Zmluvu so Slovanom má do leta 2025.

Šaponjič prišiel na Tehelné pole začiatkom minulého roka. Odchovanec Partizanu Belehrad bol predtým hráčom portugalskej Benficy Lisabon a španielskeho veľkoklubu Atlético Madrid.

Za prvý tím Benficy však počas tri a pol roka nikdy nenastúpil a v Atléticu odohral v priebehu dva a pol roka len štyri minúty v La Lige.

Svoje kvality neukázal ani v hlavnom meste Slovenska. V 43 súťažných dueloch v belasom drese strelil len osem gólov. Weiss ho počas jesene dokonca dočasne vyradil z kádra.

„To nič neznamená, že bol v Atléticu Madrid. On bol v Atléticu Madrid, on nehral v Atléticu Madrid. On bol v Benfice Lisabon, ale nehral v Benfice Lisabon,“ kritizoval ho tréner Weiss.

Šaponjič vďaka klauzule v zmluve nemusel nastupovať za druholigovú juniorku a pripravoval sa individuálne. V závere jesene odohral v lige a v Európe ešte 32 minút. No nepresadil sa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Bol v Atlético Madrid, no nehral v Atlético Madrid. Šaponjič končí v Slovane