Inter ukončil víťaznú sériu. Dôvodom môže byť únava po Juventuse

Inter Miláno v zápase s Atalantou Bergamo.
Inter Miláno v zápase s Atalantou Bergamo. (Autor: TASR/AP)
TASR|17. jan 2022 o 15:22

Interu sa skončila séria 39 zápasov, v ktorých skóroval.

MILÁNO. Spanilú jazdu futbalistov Interu Milánu v talianskej Serie A ukončila v nedeľu Atalanta Bergamo.

Štvrtý tím tabuľky uhral doma v 22. kole bezgólovú remízu a neumožnil "modro-čiernym" triumfovať v deviatom stretnutí v sérii. Na stopérskom poste v zostave hostí nechýbal slovenský reprezentant Milan Škriniar.

V zápase gól nepadol, no núdza o šance v ňom nebola. Domáci brankár Juan Musso i jeho náprotivok Samir Handanovič však ukázali svoju kvalitu. Získaný bod sa málil skôr domácej Atalante, ktorá bojuje o Ligu majstrov a od vedúceho Interu má odstup osem bodov.

"Myslím si, že z tohto duelu sme si zaslúžili vyťažiť niečo lepšie. Snažili sme sa o niečo viac ako súper. Inter sa zatiahol a čakal na naše chyby," povedal podľa agentúry AFP tréner Atalanty Gian Piero Gasperini.

Pasívnejší prístup k duelu priznal aj asistent trénera Interu Massimiliano Farris, ktorý na tlačovej konferencii musel zastúpiť Simoneho Inzaghiho, lebo ten prišiel počas stretnutia o hlas.

"Nechceli sme hrať až tak pasívne. Evidentne sme si však ešte úplne neoddýchli po stredajšom triumfe nad Juventusom v Superpohári. Absolvovali sme náročný duel v dĺžke 120 minút a proti Atalante nie je jednoduché hrať, ani keď ste čerství."

Hlavnou postavou Interu bol brankár Handanovič. Tesne po zmene strán sa zaskvel proti Matteovi Pessinovi, desať minút pred koncom vychytal aj Luisa Muriela.

"Vzhľadom na to, ako sa zápas vyvíjal, bod je ešte dobrý. Mali sme dobré šance, no súper tiež mohol skórovať. Výsledok je spravodlivý," vyhlásil slovinský brankár.

Inter ukončil šnúru 39 zápasov, v ktorých skóroval. V ligovej tabuľke si drží vedúcu priečku s dvojbodovým náskokom pred mestským rivalom AC, proti ktorému nastúpi už 6. februára.

Ešte predtým však príde súboj v osemfinále Talianskeho pohára proti Empoli a v Serii A proti Benátkam.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Inter ukončil víťaznú sériu. Dôvodom môže byť únava po Juventuse