Kane podpísal zmluvu s Bayernom, Tottenham najprv tri ponuky odmietol

Harry Kane prichádza do Mníchova.
Harry Kane prichádza do Mníchova. (Autor: TASR/dpa via AP)
Sportnet, TASR, SITA|12. aug 2023 o 10:25 (aktualizované 12. aug 2023 o 10:48)

V novom klube nosiť dres s číslom deväť.

MNÍCHOV. Anglický futbalista Harry Kane sa stal oficiálne novou posilou Bayernu Mníchov.

Tridsaťročný útočník v sobotu skompletizoval svoj prestup z Tottenhamu, keď s úradujúcim nemeckým majstrom podpísal zmluvu do 30. júna 2027.

Víťazná mentalita Bayernu

Podľa agentúry AFP zaplatil Bayern za príchod kapitána anglickej reprezentácie 100 miliónov eur. BBC i AP uvádzajú až sumu 110 miliónov eur plus bonusy, v oboch prípadoch je to nový bundesligový prestupový rekord.

"Som veľmi šťastný, že sa môžem stať súčasťou FC Bayern," povedal Kane pre oficiálnu webstránku mníchovského klubu.

"Je to jeden z najväčších klubov na svete a ja som vždy hovoril, že chcem súťažiť a potvrdiť svoje schopnosti počas kariéry na tej najvyššej úrovni. Tento tím je definovaný svojou víťaznou mentalitou, je skvelý pocit byť tu," dodal Kane.

Kaneov odchod z Tottenhamu už v piatok potvrdili tréner "kohútov" Angelos Postecoglou i kouč Bayernu Thomas Tuchel.

Anglický kanonier dostal od londýnskeho klubu povolenie odcestovať do Mníchova, kde ešte v piatok absolvoval lekársku prehliadku.

Podľa agentúry DPA má štvorročný kontrakt hodnotu 25 miliónov eur na sezónu.

Keďže sa dohoda poradila skompletizovať do 13.00 SELČ, nová posila môže byť Bayernu k dispozícii už v sobotnom dueli o nemecký Superpohár proti Lipsku.

Dlhé rokovania

Tottenham údajne prikývol až na štvrtú ponuku Bayernu.

Kaneovi mala zmluva so Spurs vypršať až na konci budúceho roka a majiteľ klubu Joe Lewis preferoval jeho predaj, keďže o rok by mohol odísť zadarmo.

"Ťažko sa mi vyslovujú tieto slová, no musím sa rozlúčiť s klubom a jeho fanúšikmi, ktorí urobili pre mňa tak veľa v mojej kariére. Je čas odísť. Navždy zostanete v mojom srdci. Ďakujem, Tottenham, ďakujem, fanúšikovia Tottenhamu," poďakoval sa Kane za spoločne strávené roky.

Kane futbalovo vyrastal v akadémii Tottenhamu a v Premier League má v jeho drese na konte 213 gólov, čím sa v historických tabuľkách radí na druhé miesto za Alanom Shearerom (260).

Kane pôsobil Tottenhame Hotspur od roku 2004, súčasťou A-tímu bol od júla 2010 a v Premier League debutoval v ročníku 2012/2013.

V minulom ročníku dosiahol métu 30 gólov v 38 stretnutiach. Je aj historicky najlepší strelec anglickej reprezentácie s 58 presnými zásahmi.

Bayern začne sezónu v sobotu zápasom nemeckého Superpohára proti Lipsku. O šesť dní neskôr nastúpi v Bundeslige na ihrisku Brém.

Bavorský veľkoklub doteraz najviac zaplatil za príchod Lucasa Hernandeza, francúzsky obranca prestúpil v roku 2019 z Atletica Madrid za 80 miliónov eur. V súčasnosti je už hráč Paríža St. Germain.

"Kane bol od začiatku naším vysnívaným hráčom. Perfektne sa k nám hodí svojou hrou aj osobnosťou. Útočníci svetovej úrovne boli pre Bayern vždy rozhodujúci pri našich veľkých víťazstvách.

Sme presvedčení o tom, že Harry bude pokračovať v tomto úspešnom príbehu. Naši fanúšikovia sa môžu tešiť na jedného z najlepších strelcov súčasnosti," vyhlásil výkonný riaditeľ "Die Roten" Jan-Christian Dreesen.

V Bayerne veria, že Kane zacelí dieru na hrote útoku, ktorá vznikla vlani po odchode Roberta Lewandowského do Barcelony.

"Dotiahnutie prestupu si vyžadovalo vytrvalosť, odhodlanie a neústupnosť. Pochvala patrí všetkým, ktorí sa oň zaslúžili, na čele s výkonným riaditeľom Bayernu Janom-Christianom Dreesenom. Harry Kane bude nielen veľkou posilou pre náš klub, ale prínosom pre celú Bundesligu," vyjadril sa pre klubový web prezident Bayernu Herbert Hainer.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Kane podpísal zmluvu s Bayernom, Tottenham najprv tri ponuky odmietol