Gironu trápia problémy. Pred zápasom so Slovanom čelí zraneniam i frustrácii fanúšikov

Tréner Girona FC Michel Sanchez a Portu.
Tréner Girona FC Michel Sanchez a Portu. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|19. okt 2024 o 22:53

Účastník Ligy majstrov má zranených troch útočníkov.

GIRONA. Girona sa musí vyrovnať s absenciou zranených kľúčových hráčov po sobotňajšej domácej prehre 0:1 s Realom Sociedad, povedal tréner Michel, ktorý vyzdvihol charakter svojho tímu napriek neúspešnému štartu do sezóny LaLigy.

Prekvapenie minulej sezóny Girona sa v tejto sezóne snaží nájsť formu a po štvrtej prehre v desiatich zápasoch klesla v ligovej tabuľke na 13. miesto.

Michel vyjadril ľútosť nad oslabeným útokom svojho tímu po zraneniach útočníkov Bryana Gila, Yasera Asprillu a nedávno aj Abela Ruiza.

"Musíme ďalej pracovať, ofenzívny potenciál mužstva je aj bez zranených hráčov... chýba vám hĺbka, vždy niekde stratíte, nemáme na ihrisku žiadneho hráča, ktorý by mohol hrať ako krídelník," povedal španielsky manažér novinárom.

"Musíme sa zlepšiť vo finálnej prihrávke, v rozhodnosti v súboji jeden na jedného, viac sa dostávať do šestnástky. Tieto veci sú vo futbale najťažšie, strieľať góly.

"Minulý rok sme mali veľa gólov, tento rok je to pre nás ťažšie."

Fanúšikovia na štadióne Montilivi v Girone vyjadrili svoju frustráciu po ďalšom nevýraznom výkone, ale Michel podporil svojich hráčov, ktorí stáli proti ťažkému súperovi.

"Fanúšikovia musia pochopiť proces, v ktorom sa hráči nachádzajú. Neexistuje hráč, pretože by som to nedovolil, ktorý by nepodal maximálny výkon z hľadiska prístupu, mentality, ilúzie, motivácie, energie," povedal.

"Ak sa hovorí, že hráme dobre alebo zle, rešpektujem to, ale snažíme sa hrať dobrý futbal a chyby sú súčasťou hry.

"Nie je to ľahké, dnes sme čelili tímu so 14 internacionálmi a prvú polhodinu sme sa snažili ísť na nich... nemôžete povedať žiadnemu hráčovi Girony, že neodovzdáva všetko pre tento dres."

Girona najbližšie hostí v utorok v Lige majstrov Slovan Bratislava.

Tabuľka La Ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Gironu trápia problémy. Pred zápasom so Slovanom čelí zraneniam i frustrácii fanúšikov