Girona
Girona
Liga majstrov
22.10.2024, Ligová fáza, 3. kolo
2 - 0
1:0
Slovan Bratislava
Slovan Bratislava

Skvelý Takáč zneškodnil penaltu, no nestačilo to. Slovan neuspel ani na tretí pokus

Dominik Takáč chytá pokutový kop.
Fotogaléria (43)
Dominik Takáč chytá pokutový kop. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|22. okt 2024 o 22:51

Futbalisti Girona FC dnes zdolali ŠK Slovan Bratislava v Lige majstrov, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

Liga majstrov - 3. kolo

Girona FC - ŠK Slovan Bratislava 2:0 (1:0)

Góly: 42. Gutierrez, 73. Juanpe

Rozhodovali: Fesnic - Avram, Cerei (všetci Rumunsko). ŽK: Frances - Tolič, Ignatenko, Barseghjan

Girona: Gazzaniga - Frances, Juanpe, Krejčí, Gutierrez - Martinez, Herrera, Martin (24. Miovski) - Van de Beek (83. Lopez), Danjuma - Stuani

Slovan: Takáč - Bajrič, Kašia, Wimmer - Blackman, Ignatenko (78. Marcelli), Savvidis (84. Gajdoš), Zuberu - Barseghjan, Tolič (84. Szöke) - Strelec (84. Metsoko)

GIRONA. Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zaznamenali tretiu prehru v hlavnej fáze Ligy majstrov 2024/2025.

Po prehrách so Celticom Glasgow (1:5) a Manchestrom City (0:4) podľahli "belasí" v treťom kole ligovej fázy domácej Girone 0:2.

Najbližšie ich čaká na domácej pôde 5. novembra Dinamo Záhreb. Španielsky zástupca od úvodu podľa očakávaní dominoval v hre s loptou.

Fotogaléria zo zápasu Girona FC - ŠK Slovan Bratislava, Liga majstrov (3. kolo)

Slovan bránil v hlbokom bloku a v 42. minúte inkasoval po strele Miguela Gutierreza. Víťazstvo domácich potvrdil v 73. minúte z priameho kopu obranca Juanpe.

V 88. minúte sa brankár hostí Dominik Takáč ešte blysol, keď zneškodnil pokutový kop domáceho kapitána Christhiana Stuaniho.

Úradujúci slovenský majster sa v najprestížnejšej klubovej súťaži predstaví najbližšie 5. novembra doma proti Dinamu Záhreb.

Štatistiky zápasu Girona FC - ŠK Slovan Bratislava v 3. kole ligovej fázy Ligy majstrov.
Štatistiky zápasu Girona FC - ŠK Slovan Bratislava v 3. kole ligovej fázy Ligy majstrov. (Autor: Sofascore.com)

Následne privíta na Tehelnom poli 26. novembra AC Miláno. V tomto kalendárnom roku ho čaká aj duel na pôde Atlética Madrid (11. decembra).

Budúci rok sa stretne doma s VfB Stuttgart (21. januára), o osem dní neskôr ho čaká súboj na ihrisku Bayernu Mníchov.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Girona FC - ŠK Slovan Bratislava

Priebeh zápasu Girona FC - ŠK Slovan Bratislava v Lige majstrov

I. polčas:

Úvodná desaťminútovka sa niesla podľa očakávaní v držaní lopty Girony. Slovan sa sťahoval do bloku na vlastnú polovicu, ktorý v systéme s troma obrancami dopĺňali na krajoch aj Blackman a Zuberu.

Prvé ohrozenie brány prišlo až v 26. minúte, keď zo strednej vzdialenosti napriahol domáci Gutierrez, ale jeho pokus mieril priamo do rukavíc Takáča.

Domáci pokračovali v dominancii na lopte, po jej strate navyše robili Slovanu výrazné problémy vysokým pressingom. Ak sa aj slovenský zástupca zmocnil lopty, do pár sekúnd o ňu po tlaku súpera prišiel.

Hostia mohli hroziť iba z brejkov a k prvému streleckému pokusu sa dostali v 39. minúte. Pohybom si loptu vypýtal na pravej strane Blackman, ale jeho strela mierila tesne nad brvno.

V závere prvého polčasu práve Blackman prehral rýchlostný súboj na pravom kraji obrany a spätnú prihrávku Danjumu zúročil na otvárací gól Gutierrez - 1:0.

II. polčas:

Takáč mal prácu hneď po zmene strán, keď sa v pokutovom území dostal k zakončeniu Danjuma, ale strela mierila opäť do stredu brány.

VIDEO: Weiss po zápase so Gironou

Brankár Slovana sa blysol v 53. minúte, keď vyškriabal gólovú hlavičku Miovského. Zlomový moment zápasu prišiel v 73. minúte, keď z priameho kopu poslal Gironu do dvojgólového vedenia Juanpe.

Slovan potom ešte podržal Takáč, keď zlikvidoval pokutový kop kapitána Stuaniho. V závere ešte pohrozil Barseghjan, no zmenu skóre to už neprinieslo.

Hlasy po zápase

/zdroj: Nova Sport/

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "S výkonom som viac-menej spokojný. Škoda, že sme dostali druhý gól, mal som v pláne iné striedanie. Dobre sme bránili počas celého zápasu s kvalitným súperom. Domáci mali zranených hráčov, čo bolo na ich hre vidno, ale ich hráč Danjuma urobil zápas. Kvalita bola v krídelnom priestore na ich strane. Dobre nás pressovali, z čoho sa nám ťažko vychádzalo. Potom sme to trochu zmenili, mali sme šance. Súper nemal vyloženú šancu, napriek tomu dvakrát skóroval a zaslúžene vyhral."

Dominik Takáč, brankár Slovana: "Je to bolestivé, boli sme o krôčik bližšie k nejakému bodu. Celý zápas sme bránili svedomito. Mám pocit, že sme mali problém, keď sme získali loptu. Potom súper udrel z ojedinelej akcie, čo je škoda. Takisto druhý gól padol po teči v priamom kope. Hodnotí sa to ťažko, ale nie je komu čo vytknúť, každý dal do toho maximum."

David Strelec, útočník Slovana: "Mrzí nás to, mali sme náznaky šancí. Určite to bol hrateľnejší súper ako Manchester City a možno sme mohli zobrať nejaký bod. Myslím si, že sme nehrali zle, ale je škoda inkasovaného gólu v 42. minúte. Potom tam mal súper toho málo, ale dali gól z priameho kopu. Keby sme dali jeden gól, tak sa chytíme a mohli sme s tým niečo urobiť."

Ladislav Krejčí, obranca Girony: "Sme radi, že sme dokázali dominovať na lopte, čo bolo dôležité. Snažíme sa zápas od zápasu viac zohrávať, pretože máme veľkú maródku. Dokázali sme diktovať tempo hry a sme radi za víťazstvo. Prajem Slovanu veľa šťastia v ďalších zápasoch."

Tabuľka: Liga majstrov - ligová fáza

Guram Kašia (vľavo) a Juanpe z v hlavičkovom súboji.
Titanilla Bődst 00:305
Girona je ešte na JIS-ke, ale proti Slovanu zastavila krvácanie, píšu médiá v ŠpanielskuMiestne médiá chvália všestranných obrancov.
Titanilla Bődst 00:305
Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st.
st 10:3010
Weiss verí, že jeho syn ešte môže zmeniť rozhodnutie. Takáč opísal zákrok pri penalteVladimír Weiss reaguje na prehru Slovana na pôde Girony.
st 10:3010
Reakcie hráčov Slovana Bratislava po prehre s FC Girona.
ut 23:299
Slovanisti sa nachádzajú na konci poradia. Pozrite si, ako vyzerá tabuľka Ligy majstrovLigová fáza Ligy majstrov má za sebou úvodné zápasy 3. kola. Pozrite si, ako vyzerá aktuálna tabuľka. Na ktorom mieste je Slovan Bratislava?
ut 23:299
Futbalisti Girona FCrozhovor
Martin Kozinkapo 12:3019
Súper Slovana si už Ligu majstrov asi nezahrá. Stále je to skromný klub, vraví expertSlovan hrá v Lige majstrov proti katalánskej Girone.
Martin Kozinkapo 12:3019
Pohľad na štadión Montilivi, na ktorom hráva Girona FC.
Miroslav Kováčikut 13:502
Girona sa vzdala miliónov navyše. Slovan uvidí v Lige majstrov menej ľudí ako v TrnaveDejiskom zápasu Girona - Slovan Bratislava bude štadión Montilivi.
Miroslav Kováčikut 13:502
Ladislav Krejčí stíha Ousmana Dembélého.
Martin Kozinkaut 09:354
Rosický v ňom videl lídra, stal sa hitom internetu. Teraz chce poraziť SlovanChceme spraviť krok vpred, vraví Ladislav Krejčí.
Martin Kozinkaut 09:354
Futbalisti Slovana Bratislava.
ut 19:562
Slovan nastúpi v Girone s troma stopérmi, kapitánsku pásku ponesie KašiaPozrite si zostavy zápasu FC Girona - ŠK Slovan Bratislava v 3. kole ligovej fázy Ligy majstrov.
ut 19:562
Hráči ŠK Slovan Bratislava
ut 10:006
Šanca na prvé body je reálna. Kde sledovať zápas Girona - Slovan Bratislava?Zverenci trénera Weissa nastúpia na tretí zápas Ligy majstrov od 21:00 h.
ut 10:006
Futbalisti FC Girona.
po 18:272
Girona má veľké problémy. Na zápas proti Slovanu musí povolať hráčov z rezervyŠpanielsky klub hrá v najprestížnejšej ligovej súťaži po prvýkrát.
po 18:272
Vladimír Weiss st. počas tréningu zápasom 3. kola ligovej fázy Ligy majstrov proti FC Girona.
po 20:55
Weiss: Gironu máme prečítanú, pokúsime sa ich prekvapiť. Zranenia nás trápia rovnakoÚradujúceho slovenského majstra trápia viaceré absencie v tíme.
po 20:55
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava.
ut 16:22
Slovan v pamätnom zápase zdolal Barcelonu. Nadviaže na tento triumf proti Girone?Desať dôležitých faktov pred súbojom Slovana v Girone.
ut 16:22
Nachádzate sa tu:
Liga majstrov»Liga majstrov 2024/2025»Skvelý Takáč zneškodnil penaltu, no nestačilo to. Slovan neuspel ani na tretí pokus