Čakvetadze začal vo Watforde nastupovať pravidelne, v jednej štatistike je na čele celej súťaže

Giorgi Čakvetadze v drese FC Watford.
Giorgi Čakvetadze v drese FC Watford. (Autor: Instagram/chakve10 )
SITA|15. jan 2024 o 16:52

V hre by bolo hosťovanie, ale vyzerá to skôr negatívne, komentoval nedávno Kmotrík.

BRATISLAVA. Gruzínsky futbalista Giorgi Čakvetadze pôsobiaci v klube FC Watford je aktuálne v anglickej druhej najvyššej futbalovej súťaži The Championship lídrom v počte vytvorených gólových príležitosti v priemere na 90 minút.

Rodák z Tbilisi odohral v aktuálnej edícii The Championship 759 minút v 21 dueloch, pričom počas nich vytvoril v priemere 3,7 gólovej šance na zápas. Spomedzi hráčov s viac ako 500 odohranými minútami je podľa oficiálneho webu ligy efl.com absolútne najúspešnejší.

V závere roka patril k najlepším

Čakvetadze odohral v predchádzajúcej sezóne za slovenského majstra ŠK Slovan Bratislava 47 duelov vo všetkých súťažiach.

V tábore „belasých“ bol na hosťovaní z belgického klubu Gent, ktorého kmeňovým hráčom je aj naďalej.

Gruzínec, ktorý od leta hosťuje v anglickom druholigovom Watforde, nastupoval v úvodnej tretine sezóny len sporadicky a väčšinou z pozície náhradníka.

Od 29. decembra však v štyroch zápasoch v rade dostal od francúzskeho trénera Valériena Ismaela šancu v základnej zostave a podľa špecializovaného portálu whoscored.com patril k najlepším hráčom klubu z Hertfordshire.

Play-off nie je ďaleko

"Je to v rovine našich túžob, ale nie je to veľmi reálne. Som pravidelne v kontakte s jeho agentom. V anglickom klube veľmi nehráva, prišlo tam k nejakým zmenám. V hre by bolo hosťovanie, ale vyzerá to skôr negatívne,“ povedal Ivan Kmotrík na minulotýždňovom mediálnom brífingu na adresu možného návratu Čakvetadzeho do Slovana Bratislava.

Watford v nedeľňajšom zápase 27. kola The Championship vyhral na ihrisku londýnskeho klubu Queens Park Rangers 2:1 a v ligovej tabuľke sa posunul už na ôsmu priečku.

„Hornets“ tak evidujú už len bodovú stratu na 6. miesto, ktoré znamená účasť v play-off o postup do Premier League. Giorgi Čakvetadze odohral na štadióne Loftus Road 90 minút.

Tabuľka Championship

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Čakvetadze začal vo Watforde nastupovať pravidelne, v jednej štatistike je na čele celej súťaže