Vedenie Nantes je pobúrené. Fanúšikovia Nice mali zneúctiť pamiatku Salu

Emiliano Sala zomrel 21. januára 2019 pri leteckej havárii.
Emiliano Sala zomrel 21. januára 2019 pri leteckej havárii. (Autor: TASR/AP)
SITA|12. máj 2022 o 11:29

Emiliano Sala zahynul v roku 2019 na na palube súkromného lietadla PA-46 Malibu smerujúceho z Nantes do Cardiffu.

PARÍŽ. Fanúšikovia francúzskeho futbalového klubu OGC Nice sa v stredajšom zápase proti St. Étienne neukázali v dobrom svetle.

V deviatej minúte duelu hanlivo skandovali meno zosnulého argentínskeho futbalistu Emiliana Salu, ktorý zomrel v januári 2019 pri leteckej nehode nad Lamanšským prielivom. FC Nantes ako jeho posledný klub pred tragickou nehodou vyjadril hnev a pobúrenie zo správania sa priaznivcov Nice.

Argentínsky futbalista Emiliano Sala bol na palube súkromného lietadla PA-46 Malibu, ktoré 21. januára 2019 odletelo z francúzskeho Nantes a smerovalo do waleského Cardiffu.

Tam niekoľko dní predtým podpísal kontrakt s vtedajším účastníkom anglickej Premier League.

Francúzske médiá informujú, že k incidentu došlo niekoľko dní po tom, čo Nice v sobotu prehralo 0:1 s Nantes vo finále Francúzskeho pohára na Stade de France. Tréner Nantes Antoine Kombouare odsúdil takéto správanie sa fanúšikov.

"Ľudská hlúposť nemá hraníc. Som pobúrený, títo ľudia nemajú miesto na štadióne," povedal po tom, čo víťaz Francúzskeho pohára Nantes v domácom ligovom zápase zdolal FC Rennes 2:1. "Mali by im zakázať vstup na štadión, súcitim s jeho rodinou."

Aj vedenie klubu v Nice ostro odsúdilo činy svojich vlastných priaznivcov a skandovanie označilo za hanebné.

"Nenachádzam žiadne slová, ktorými by som opísal to, čo som počul. Radi by sme sa ospravedlnili rodine Emiliana Salu a Nantes.

Toto by sme nemali počuť na štadióne. Ak chcú urážať mŕtvych, tak by mali zostať doma," povedal tréner Nice Christophe Galtier.

Reakcia OGC Nice

"Klub sa nepriznáva k hodnotám a aktérom tejto nemysliteľnej a nehanebnej provokácie, ktorú vyvolala menšina jeho fanúšikov. Posielame podporu rodine a priateľom Emiliana Salu," citovala AFP z oficiálneho vyhlásenia klubu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Vedenie Nantes je pobúrené. Fanúšikovia Nice mali zneúctiť pamiatku Salu