Mbappé opäť šokoval svet. Podpísal bezprecedentný kontrakt, kritizujú médiá

Kylian Mbappé.
Kylian Mbappé. (Autor: TASR/AP)
Michal Šášky|25. okt 2022 o 09:20

Francúzsky futbalista podpísal najvyšší kontrakt v histórii všetkých športov.

PARÍŽ. Len pred pár týždňami sa písalo najmä o naštrbenom vzťahu útočných hviezd Paríža St. Germain, Kyliana Mbappého a Brazílčana Neymara.

Francúzsky útočník mal údajne vedeniu oznámiť, že odíde. Zmeniť klub mal už počas januárového prestupového obdobia.

Až po niekoľkých dňoch tieto správy dementoval. "Som veľmi šťastný. Nikdy som nežiadal o januárový odchod," povedal pre miestne médiá.

Drží ho nová zmluva?

Dnes už nie je nikto prekvapený, prečo je dvadsaťtriročný kanonier v Paríži spokojný.

Pred sezónou podpísal v klube, ktorý cez spoločnosť Qatar Sports Investments vlastní vládca katarského emirátu Tamim bin Hamad Al Thani, rozprávkový kontrakt.

Mbappé mal podľa denníka Le Parisien v máji podpísať kontrakt na 630 miliónov eur v hrubom. Stal sa najvyšším v histórii všetkých športov.

Dvojročná zmluva s opciou na ďalší rok je postavená najmä na vernosti. Každý mesiac v parížskom drese vynesie Mbappému šesť miliónov eur, čo po zdanení predstavuje 2,7 milióna.

Za prvú začatú sezónu mal dostať 70 miliónov eur, za ďalšiu zinkasuje osemdesiat a ak sa rozhodne uplatniť opciu na tretí rok, dostane 90 miliónov eur.

Vrátane bonusu 180 miliónov eur za podpis tak môže mladý Francúz zinkasovať dovedna až 630 miliónov eur.

Prekonal Messiho

"Z rokovania medzi klubom a hráčom vzišiel absolútne bezprecedentný kontrakt. Je to zmluva storočia, lepšiu vo futbale ešte nikto nikdy nepodpísal," uviedol Le Parisien.

Hviezda Paríža dostala zmluvu ešte v máji, pred letným prestupovým obdobím totiž Francúza lanáril do svojich služieb Real Madrid.

Najlukratívnejšiu futbalovú zmluvu mal doteraz podľa médií Lionel Messi v Barcelone. Dnes je Argentínčan spoluhráčom práve Mbappého v ParížiSt. Germain.

Messi si v rokoch 2017 až 2021 zarobil v Katalánsku až 555 miliónov eur v hrubom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Mbappé opäť šokoval svet. Podpísal bezprecedentný kontrakt, kritizujú médiá