Pre výtržnosti pred Dudovým zápasom posunuli štart. Prípad rieši prokuratúra

Fanúšikovia OSG Nice, ilustračná fotografia.
Fanúšikovia OSG Nice, ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
TASR|9. sep 2022 o 20:48

Pred duelom napadlo asi 50 fanúšikov hostí sektor domácich priaznivcov.

NICE. Francúzska prokuratúra začala vyšetrovanie výtržností pred štvrtkovým zápasom Európskej konferenčnej ligy (EKL) v Nice.

Výkop stretnutia medzi domácim tímom a nemeckým 1. FC Kolín (1:1) museli posunúť o takmer hodinu pre výtržnosti, pri ktorých sa zranilo 32 ľudí.

Predmetom vyšetrovania je okrem udalostí na štadióne Allianz Riviera aj dianie v jeho bezprostrednej blízkosti a v centre Nice. Incidentom sa zaoberá taktiež Európska futbalová únia (UEFA).

Tá prešetruje osem obvinení voči francúzskemu klubu, napríklad zlyhanie pri identifikácii a hľadaní páchateľov.

Tri sa týkajú taktiež Kolína, za ktorý nastúpil v základe aj slovenský reprezentant Ondrej Duda.

Pred duelom napadlo asi 50 fanúšikov hostí sektor domácich priaznivcov. Následne lietali svetlice, stoličky a ďalšie predmety a zasahovať musela polícia. O pár minút neskôr však napadli priaznivci domácich fanúšikov Kolína.

Spor sa snažili upokojiť aj kapitáni oboch tímov Dante a Jonas Hector. Zasiahnuť muselo dohromady 1250 policajtov, strážnikov a usporiadateľov.

Podľa miestnych úradov bol v meste problém s nemeckými priaznivcami, ktorí užívali od skorých hodín alkohol. Zo svojho sektora sa dostali spolu s parížskymi chuligánmi, členmi skupiny Supras Auteuil.

Tá v minulosti pôsobila pri klube Paríž Saint-Germain, no úradujúci majstri sa od nej dištancujú od roku 2010 a jej členovia majú zákaz vstupu do Parku princov. Aj vedenie PSG odsúdilo štvrtkové udalosti a pripomenulo svoj postoj proti chuligánom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Pre výtržnosti pred Dudovým zápasom posunuli štart. Prípad rieši prokuratúra