Tréner Calzona mal v nedeľu k dispozícii iba piatich hráčov, z toho dvoch brankárov

Tréner Slovenska Francesco Calzona.
Tréner Slovenska Francesco Calzona. (Autor: TASR)
SITA|9. okt 2023 o 10:55

Slovenskí futbalisti sa v októbri stretnú s Portugalskom a Luxemburskom.

BRATISLAVA. Na októbrové stretnutia v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Nemecka síce hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona nominoval až 28 hráčov, v nedeľu popoludní ich mal k dispozícii len hŕstku.

V Senci sa v plánovanom čase stretli iba piati - brankári Marek Rodák, Henrich Ravas, obranca Vernon de Marco, stredopoliar László Bénes a útočník Dávid Ďuriš.

Neskôr sa pripojil aj Róbert Boženík, ktorý meškal pre zrušený let z Portugalska. Ďalší hráči mali prísť v noci na pondelok prípadne v pondelok predpoludním.

Slovákov v októbri čakajú mimoriadne dôležité stretnutia v boji o Euro. Už v piatok 13. októbra v Porte vyzvú domáci výber Portugalska a o tri dni neskôr sa predstavia na pôde Luxemburska. Ich súpermi teda budú prvý a tretí tím tabuľky kvalifikačnej J-skupiny.

"V klube sa mi darí a veľmi ma to teší. Tvrdá práca, ktorú investuje do futbalu, tak sa mi teraz vracia. Mám radosť z pozvánky do reprezentácie, som rád za každý zápas.

Verím, že sa presadím aj gólovo," povedal 26-ročný Bénes, ktorý na klubovej úrovní pôsobí v nemeckom druholigovom Hamburgu.

Obranca Vernon de Marco po odchode zo Slovana Bratislava zamieril do Spojených arabských emirátov.

"Hrám tam stopéra rovnako ako takmer posledný celý rok v Slovane. Mojou úlohou je odovzdávať domácim skúsenosti, ktoré som nazbieral v Európe. Máme tam dosť mladíkov," uviedol na reprezentačnom zraze rodák z Argentíny.

"Budem spokojní, ak budeme hrať dobre ako doteraz. Máme pred sebou štyri zápasy a chceme ich zvládnuť. Máme to dobre rozbehnuté," doplnil na margo akcie národného tímu.

Hlavný kouč Calzona pred odletom do Portugalska možno ešte pristúpi k zmenám v kádri, keďže v nedeľu sa zranil útočník Lukáš Haraslín zo Sparty Praha, pri triumfe svojho tímu v Hradci Králové absolvoval iba úvodných 14 minút.

Tabuľka skupiny J - kvalifikácia EURO 2024

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Tréner Calzona mal v nedeľu k dispozícii iba piatich hráčov, z toho dvoch brankárov