Brankár Slovana nemal nárok, mladík Podbrezovej dal krásny gól

Hráči FK Železiarne Podbrezová.
Hráči FK Železiarne Podbrezová. (Autor: facebook/FK Železiarne Podbrezová)
Sportnet|17. júl 2022 o 15:10

Takéto strely sa nedajú trafiť každý víkend, hovorí.

PODBREZOVÁ. Tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss poslal oproti zápasu v kvalifikácii Ligy majstrov na trávnik úplne odlišnú zostavu.

Napriek tomu sa očakávalo, že "belasí" potvrdia úlohu favorita a za obhajobou titulu vykročia ziskom troch bodov na pôde nováčika.

Opak bol však pravdou a Podbrezová sa tešila z cenného víťazstva 2:1. Jedným gólom sa na tom podieľal aj stredopoliar Samuel Ďatko.

Dvadsaťjedenročný futbalista sa blysol krásnym zásahom v 18. minúte a potešil viac ako tritisíc fanúšikov, ktorí si našli cestu na štadión.

VIDEO: Samuel Ďatko a jheo krásny gól

Loptu si prebral pri postrannej čiare, následne si ju posunul na roh šestnástky a razantnou strelou prekonal Martina Trnovského. Ten nemal žiadnu šancu.

"Takéto strely sa nedajú trafiť každý víkend. Som za to veľmi rád. Dal som si to na silnejšiu nohu, pravačku, a trafil som to parádne," povedal šťastný strelec.

Zápas mohol zakončiť dvoma presnými zásahmi. O dvadsať minút neskôr si spracoval center z pravej strany a loptu upratal k vzdialenejšej ľavej žrdi.

Loptu však mierne tečoval Marek Kuzma, ktorý stál v postavení mimo hry, a tak po intervencii systému VAR rozhodcovia zásah odvolali.

Napriek tomu bol strelec úvodného gólu spokojný:

"Cítim sa skvele. Zápas sme si všetci užili. Sme radi za víťazstvo. Nemali sme čo stratiť. Takéto zápasy sa nehrajú každý týždeň. Išli sme si to užiť a to sa aj stalo. Boli tam aj menšie straty, za tie nás vedia iné mužstvá vytrestať.

Ale aj my sme si vytvorili dostatok šancí, za čo sme radi, len ich musíme premieňať. Ak by sa tak stalo, mohlo sa to skončiť aj iným rozdielom," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Brankár Slovana nemal nárok, mladík Podbrezovej dal krásny gól