Zlaté Moravce opäť lovili v Žiline. Na hosťovanie prichádza mladý univerzál

Na snímke zľava Samuel Suľa, Matúš Rusnák (obaja MŠK Žilina) a Tomáš Hučko (ŠKF Sereď) počas 1. kola Fortuna ligy MŠK Žilina - ŠKF Sereď 25. júla 2021 v Žiline.
Na snímke zľava Samuel Suľa, Matúš Rusnák (obaja MŠK Žilina) a Tomáš Hučko (ŠKF Sereď) počas 1. kola Fortuna ligy MŠK Žilina - ŠKF Sereď 25. júla 2021 v Žiline. (Autor: TASR)
TASR|13. feb 2022 o 20:30

Zlákala ho aj rodinná atmosféra v klube.

ZLATÉ MORAVCE. Fortunaligový klub FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble získal na hosťovanie do konca sezóny univerzála Samuela Suľu z MŠK Žilina. ViOn o tom informoval na svojej oficiálnej stránke.

"Pocity mám výborné. Absolvoval som prvý tréning. Sú tu výborní ľudia, aj výborný tréner. Som rád, že som tu. Chcem sa čo najrýchlejšie adaptovať a každý deň pomôcť tímu na ihrisku v tréningovom procese, ale tiež v stretnutiach, keď príde šanca,“ uviedol 21-ročný Suľa.

Bývalý reprezentant do 19 i 21 rokov nazbieral vo Fortuna lige v priebehu troch sezón sedem štartov.

"Pred príchodom som komunikoval s Jibrilom, s ktorým som bol v šatni Žiliny, ale poznám sa i s Kovaľom. Povedali mi, že je tu hlavne rodinná atmosféra, čo sa okamžite potvrdilo. Naozaj sa teším, že som tu. Myslím si, že mi tento angažmán pomôže,“ povedal Suľa.

Vedenie klubu si od talentovaného hráča sľubuje zvýšenie konkurencie na kraji defenzívy.

"Tým, že je Samo univerzál, je pre nás zaujímavý. Donedávna hrával na krídlach, čiže je alternatívou aj na tieto pozície. Na týchto defenzívnych a ofenzívnych postoch potrebujeme zvýšiť konkurenciu.

Ide o mladého futbalistu, ktorý si prešiel mládežníckymi reprezentačnými kategóriami. Navyše, prichádza zo žilinskej školy, s výbornými návykmi. Môže mu to pomôcť rýchlejšie sa adaptovať do nášho systému.

V prípade obojstrannej spokojnosti sú obe strany pripravené pokračovať od leta dlhodobejšie. Žilinčanom ďakujeme za rýchle a ústretové rokovania. Samovi prajeme, aby sa mu u nás darilo,“ informoval generálny manažér ViOn-u Marek Ondrejka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Zlaté Moravce opäť lovili v Žiline. Na hosťovanie prichádza mladý univerzál