Trenčín má blízko do semifinále baráže o EKL, známe sú aj ďalšie termíny

Hráči AS Trenčín počas tréningu.
Hráči AS Trenčín počas tréningu. (Autor: TASR)
TASR|4. máj 2022 o 12:53

Do baráže o Fortuna ligu idú Zlaté Moravce.

BRATISLAVA. Semifinálové súboje fortunaligovej baráže o Európsku konferenčnú ligu (EKL) sa uskutočnia v utorok 24. mája (17.00, 19.30 h), finále je na programe o tri dni neskôr (v piatok 27. mája o 20.00 h).

Futbalisti víťazného tímu si vybojujú účasť v európskej pohárovej súťaži číslo tri, do ktorej sa už cez ligu kvalifikovali MFK Ružomberok a FC Spartak Trnava.

V baráži sa stretnú tímy, ktoré sa umiestnia po skončení 10. kola nadstavby FL na 4. - 7. mieste tabuľky. Už s určitosťou je jasné, že 4. pozíciu obsadí FC DAC 1904 Dunajská Streda. Na piatom či šiestom mieste bude Sereď alebo Žilina.

Tím, ktorý obsadí 7. pozíciu, resp. vyhrá skupinu o udržanie sa, postupuje do baráže takisto a stretne sa práve s DAC 1904.

Najlepšiu pozíciu má AS Trenčín, ktorý dve kolá pred koncom vedie tabuľku o 5 bodov a má všetko vo vlastných rukách. Už len zaváhanie AS a fantastický finiš Michaloviec môže zabezpečiť východniarom účasť v baráži.

Termíny baráže o Fortuna ligu:

Do baráže o účasť vo Fortuna lige idú predposledný tím z Fortuna ligy a druhý tím z 2. ligy. Z fortunaligistov to bude FC ViOn Zlaté Moravce, ktorý sa stretne s jedným z trojice Podbrezová, Banská Bystrica či Skalica.

Baráž sa hrá na odvety. V prvom zápase (streda 25. mája o 17.00 h) má výhodu domáceho prostredia druholigista, odveta sa hrá na štadióne FC ViOn v nedeľu 29. mája v rovnakom čase.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Trenčín má blízko do semifinále baráže o EKL, známe sú aj ďalšie termíny