Fanúšikovia Pekaríkovej Herthy spievali. Ich mužstvo iba remizovalo s Frankfurtom

Zápas Hertha BSC Berlin - Eintracht Frankfurt.
Zápas Hertha BSC Berlin - Eintracht Frankfurt. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. aug 2022 o 14:25

Herthe hrozil zostup do II. bundesligy.

BERLÍN. Nemecké futbalové mužstvo Hertha Berlín v sobotňajšom dueli 2. kola I. bundesligy 2022/2023 doma remizovalo s Eintrachtom Frankfurt 1:1, no fanúšikovia „starej dámy“ po stretnutí spievali, akoby ich miláčikovia vybojovali majstrovskú trofej.

Hertha, v ktorej drese sa slovenský reprezentant Peter Pekarík objavil iba na lavičke náhradníkov, v zápase viedla po góle Suata Serdara z 3. min, krátko po zmene strán však vyrovnal na konečných 1:1 Japonec Daiči Kamada.

Spomenutý Serdar mohol byť hrdinom a zariadiť triumf Berlínčanov, no jeho gólovú strelu nešťastne zablokoval pred bránkovou čiarou spoluhráč Stevan Jovetič.

„Škoda, že sme dnes nezískali tri body. Myslím si však, že v našej hre bola po celý čas dobrá energia i prístup. A myslím si, že najlepším meradlom je to, ako po zápase zareagovali diváci,“ povedal tréner Herthy Sandro Schwarz.

Lojalita spomenutých fanúšikov Herthy bola v ostatných sezónach ťažko skúšaná nepresvedčivými výkonmi a hroziacim zostupom do II. bundesligy, ktorý sa podarilo odvrátiť až v májovej baráži proti Hamburgu.

Navyše, priaznivcov Herthy hnevá i skutočnosť, že mestskému konkurentovi Unionu sa od postupu do I. bundesligy v roku 2019 darí o poznanie lepšie.

Po dueli s úradujúcim víťazom Európskej ligy podporovatelia Herthy zostali na svojich miestach, aby poďakovali hráčom za predvedené predstavenie.

„Už choreo pred zápasom bolo top a bolo super, že uznali úsilie našich hráčov a spôsob, akým hrali,“ dodal Schwarz. Eintracht, ktorý sa v tejto sezóne predstaví v skupinovej fáze Ligy majstrov, sa nedočkal triumfu ani v treťom tohtosezónnom súťažnom stretnutí.

Predtým utrpel dve prehry - bundesligovú s Bayernom Mníchov (1:6) a v dueli o kontinentálny superpohár s Realom Madrid (0:2).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Fanúšikovia Pekaríkovej Herthy spievali. Ich mužstvo iba remizovalo s Frankfurtom