Počas zápasu ohrozil divákov. Maďarská polícia vzniesla voči Slovákovi obvinenie

Fanúšikovia so svetlicami - ilustračná fotografia.
Fanúšikovia so svetlicami - ilustračná fotografia. (Autor: TASR)
TASR|15. aug 2022 o 10:35

Incident sa udial v Groupama Arene v Budapešti.

BUDAPEŠŤ. Vyšetrovatelia polície IX. budapeštianskeho obvodu vypátrali a vypočuli občana SR, ktorý počas zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov Ferencváros Budapešť - ŠK Slovan Bratislava vystrelil pyrotechnickú raketu.

Tá dopadla medzi divákov stojacich pri terase na budapeštianskom štadióne Groupama Arena. Nikto sa však nezranil, uviedla v pondelok maďarská polícia na svojej webovej stránke, informuje o tom spravodajca TASR v Budapešti.

Polícia ako podozrivého páchateľa identifikovala 19-ročného mladíka, ktorého 11. augusta zadržala v mieste jeho pobytu v Ránsko-mošonsko-šopronskej župe.

Vyšetrovatelia ho vypočuli pre podozrenie z trestného činu výtržníctva na verejnom podujatí. Podozrivý, ktorý sa obhajuje na slobode, sa k činu priznal.

Vo výpovedi uviedol, že nevedel, že je to raketa a dodal, že si myslel, že v ruke drží iba dymovnicu. Policajti vzniesli voči mladíkovi obvinenie.

Slovan v spomenutom dueli zdolal Ferencváros 2:1. V odvete v Bratislave mu však podľahol 1:4 a neprebojoval sa do 3. kola kvalifikácie Ligy majstrov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Počas zápasu ohrozil divákov. Maďarská polícia vzniesla voči Slovákovi obvinenie