Slovan Liberec má nového majiteľa. Šéfom klubu sa stal bývalý hráč Ružomberka

Futbalisti FC Slovan Liberec.
Futbalisti FC Slovan Liberec. (Autor: X/FC Slovan Liberec)
SITA|2. apr 2024 o 13:10 (aktualizované 2. apr 2024 o 14:45)

Cieľom nového majiteľa je vrátiť klub tam, kam historicky patrí.

LIBEREC. Český futbalový klub Slovan Liberec oficiálne zmenil majiteľa, novým vlastníkom siedmeho tímu prvoligovej tabuľky sa stal podnikateľ Ondřej Kania.

Klub to potvrdil na svojom oficiálnom webe a informoval aj o zmenách v predstavenstve organizácie aj v jeho dozornej rade.

Ako upozornil web iDnes.cz, vo vedení budú Kaniova manželka Petra, Tomáš Netopil, Filip Gigal či dlhoročný miestny funkcionár Zbyněk Štiller.

"Je nám veľkou cťou, že sa môžeme stať väčšinovými akcionármi tak významného českého futbalového klubu," vyhlásil 31-ročný Kania, ktorému po novom patrí 75,65 percenta klubových akcií.

Novým šéfom klubu sa stala miestna legenda Jan Nezmar, ktorý bude zastávať aj post generálneho riaditeľa.

Kania získal liberecký klub od Ludvíka Karla, ktorý do neho vstúpil ešte v polovici deväťdesiatych rokov minulého storočia a pomohol mu z finančných problémov.

"Pre najbližšie sezóny je náš jednoznačný cieľ vrátiť klub tam, tam historicky patrí, teda na najvyššie ligové priečky a každý rok bojovať v predkolách o účasť v základných skupinách európskych pohárov," pokračoval nový vlastník.

Vymenovanie Nezmara označil ako prvý krok, ďalšie prídu postupne neskôr. "A budú transparentne komunikované s fanúšikmi, partnermi aj s futbalovou verejnosťou,“ poznamenal.

Nezmar je vyštudovaný inžinier ekonómie, bol dlhoročným útočník a neskôr aj stopérom libereckého klubu. V sezóne 2005/2006 na Slovensku získal s MFK Ružomberok majstrovský titul, Libercu pomohol k titulom v rokoch 2002 a 2012.

Po hráčskej kariére nastúpil v decembri 2012 na pozíciu športového riaditeľa klubu. Po piatich rokoch zamieril do Slavie Praha, s ktorým putoval rovnakým smerom aj tréner Jindřich Trpišovský. V auguste 2020 zo Slavie odišiel.

Ako informuje iDnes.cz, s novým majiteľom Liberca spolupracuje Nezmar dlhodobo, pomáhal mu pri vstupe do futbalového prostredia aj pri angažovaní v Slovane.

Súčasťou kádra Slovana Liberec sú aj slovenskí útočníci Ľubomír Tupta a Lukáš Letenay.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»Slovan Liberec má nového majiteľa. Šéfom klubu sa stal bývalý hráč Ružomberka