Košická deka je ťažšia a ťažšia, trnavská spanilá jazda u súperov pokračuje

Situácia pred bránou Trnavy v zápase 14. kola futbalovej Niké ligy FC Košice - FC Spartak Trnava.
Situácia pred bránou Trnavy v zápase 14. kola futbalovej Niké ligy FC Košice - FC Spartak Trnava. (Autor: TASR)
Svjatoslav Dohovič|12. nov 2023 o 23:09

Košičania nestrelili gól už 350 minút.

KOŠICE. Ako s obľubou hovorievajú športovci, deka, ktorá spadla na hráčov FC Košice, je stále ťažšia a ťažšia.

Deväť prehier v rade a k tomu 350 minút bez streleného gólu je viac ako zlý sen pre nováčika, ktorý sa netajil ambíciou pokúsiť sa o prienik do prvej šestky.

Zatiaľ sú Košičania radi aspoň za to, že v Lige sú aj Michalovce a Zlaté Moravce, mužstvá, s ktorými si pripísali svoje dve víťazstvá a ktoré stále čakajú na svoje prvé ligové výhry v sezóne.

Hoci v zápase s rozcestovanou Trnavou sa najmä v prvom polčase začal prejavovať rukopis nového trénera Jána Kozáka ml., hosťom, ktorí do Košíc pricestovali rovno z Dánska zo štvrtkového zápasu v Európskej konferenčnej lige, stačili na dva góly dve minúty v samom úvode druhého polčasu a ostali jediným tímom v Niké lige, ktorí v siedmich zápasoch vonku ešte neprehral a vyhral u súperov päťkrát v rade.

Trnavčania zvládajú náročnú jeseň bravúrne a tri kolá pred koncom jesennej časti sa predrali na tretie miesto tabuľky a hráči sa tešili najmä na dlhší oddych, ktorí si chcú dopriať počas reprezentačnej prestávky.

Po nádejnom polčase dvojgólový knokaut

Po prvom polčase to vyzeralo, že Košičania by mohli aspoň nejaký bod s unavenou Trnavou uhrať. Stačili dve minúty na začiatku toho druhého a plány sa zosypali. „V prvom polčase sme do bodky plnili to, čo od nás tréner chcel.

V úvode druhého polčasu máme rozohrávku, dáme to do autu. Jedna, druhá chybička a najmenší hráč na ihrisku nám dá gól hlavou, vzápätí to Bajnovič krásne trafí spoza šestnástky a zas to naháňame,“ smutne hodnotil ďalšiu košickú prehru košický stredopoliar Michal Faško.

Ako doplnil stopér Michal Jonec, cez prestávku si v kabíne hovorili, že sa budú snažiť držať bezgólový stav.

„Prišla prvá akcia, dostali sme prvý gól, o minútu druhý gól a proti takému súperovi ako Trnava sa už 0:2 doťahuje veľmi ťažko,“ povzdychol si Jonec. Košičanom sa nestalo prvýkrát, že dostali góly v rýchlom slede za sebou.

"Netuším, v čom to je. Každý má svoju hlavu. Je na nás nejaká deka. Ani minulý zápas sme nehrali zle, ale góly dostávame takmer zo všetkého. Je tam aj nejaká tá smola. Každý vníma aká je tá situácia, aj my, aj fanúšikovia. Deväť prehier v rade nie je nič lichotivé. Pred každým zápasom si hovoríme, že to treba zlomiť,“ dodal Jonec.

Takmer štyri zápasy bez gólu

Košičanov obrazne povedané tlačia obe topánky. Nielenže dostali najviac gólov, ale rovnako zlé je to aj na opačnej stane ihriska v ofenzíve, kde menej gólov dali už len Zlaté Moravce. Okrem deväťzápasovej série prehier ich už máta aj 350 minút bez streleného gólu.

Aj v zápase s Trnavou, pri nezapočítaní dvoch dobre zakrútených rohov Michala Faška, netrafili priestor súperovej bránky ani raz.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Košická deka je ťažšia a ťažšia, trnavská spanilá jazda u súperov pokračuje