DAC európsku hanbu neodčinil, Muňoz mužstvo nespoznáva: Vyzeráme ako škôlkari

Tréner Dunajskej Stredy Xisco Muňoz
Tréner Dunajskej Stredy Xisco Muňoz (Autor: TASR)
Svjatoslav Dohovič|29. júl 2024 o 10:00

Košická radosť vypukla v nadstavenom čase.

KOŠICE. Pred dobrou štvortisícovou kulisou odštartovali novú sezónu futbalisti FC Košice rovnako ako v predchádzajúcej nováčikovskej sezóne.

S vicemajstrovskou Dunajskou Stredou remizovali, ale výkon tentokrát naznačil, že by sa nemusela opakovať jesenná mizéria spred roka, ktorá prišla po úvodnej bezgólovej remíze so Slovanom.

Domáci v zápase dvakrát po chybách prehrávali, ale bojovali až do poslednej sekundy, a odmenou im je bod, ktorý z penalty odpískanej až po niekoľkominútovom posudzovaní systémom VAR svojim druhým gólom v zápase vystrelil Žan Medved.   

„Na prvé kolo to bol veľmi dobrý zápas. Dobrý súper, výborná kulisa. Vstúpili sme do zápasu dobre, ale inkasovali sme. Ale našťastie sme rýchlo vyrovnali.

Aj v druhom polčase sme plnili to, čo sme si povedali cez prestávku, ale zas nás gól súpera trochu pribrzdil. Ale nakoniec si myslím, že remíza je úplne zaslúžená. Myslím si, že môžeme byť spokojní,“ rozhovoril sa košický útočník po zápase.

Dobrý bod proti vicemajstrovi

Za pravdu mu dal aj tréner Gergely Geri, ktorý vyzdvihol aj charakter mužstva, ktoré sa nevzdalo.

„Videli sme dobrý zápas. Snažili sme sa, čo najlepšie pripraviť na súpera a myslím si, že sa nám to podarilo. Chvíľami sa mi zdalo, akoby boli hráči trochu nervózni. Niekedy sme hru kontrolovali, ale niektoré herné situácie sme riešili zbrklo. Bohužiaľ sme urobili dve chyby, ktoré mužstvo ako Dunajská Streda potrestalo.

Teší ma že mužstvo ukázalo charakter a išlo za vyrovnaním do poslednej chvíle. Celkovo verím, že bod proti vicemajstrovi Slovenska je dobrý,“ zdôraznil Geri.

Košičania už v úvode naznačili, že chcú v prvom zápase sezóny fanúšikov potešiť. Mali hru pod kontrolou, pohrozili nepríjemnou strelou Dávida Galloviča, ale v 11. minúte neustrážili Ladislava Almásiho, ktorý hlavou otvoril skóre.

Košičanom o dvanásť minút neskôr vyšla pekná akcia a Medved si umiestnenou strelou z hranice šestnástky otvoril strelecký účet.

„To sú veci, ktoré dávajú sebavedomie. Vždy opakujem, že je to moja robota a som tu na to, aby som góly dával. Hlavne som rád, že sme sa dvakrát vrátili do zápasu a musíme takto pokračovať týždeň čo týždeň a verím, že to bude lepšie ako v minulej sezóne,“ dodal Medved.

Stovkár Zsigmund so zmiešanými pocitmi

Aj v druhom dejstve sa hral otvorený futbal a na Košičanoch bolo vidieť, že chcú zvíťaziť. Pribrzdilo ich nedorozumenie Dominika Kružliaka s Marekom Zsigmundom pri rozohrávke na vlastnej polovici, ktoré využil Christián Herc a spoza šestnástky druhýkrát v zápase poslal hostí do vedenia.

Zľava Nicolas Gorosito a Ján Bernát bojujú o loptu
Zľava Nicolas Gorosito a Ján Bernát bojujú o loptu (Autor: TASSR)

„Mám trochu zmiešané pocity, lebo si myslím, že túto Dunajskú Stredu sme mali zdolať. Dostali sme zbytočné góly a vzhľadom na priebeh zápasu musíme byť radi aj za bod.

Nerozumeli sme si tam s Dominikom Kružliakom, ale taký je futbal, chyby sa stávajú. Chalani potom bojovali aj za mňa aj za Domina. Sme v tom ako jeden tím,“ priznal po zápase Zsigmund.

Nijako špeciálne nevnímal fakt, že prvý ligový zápas v košickom drese bol zároveň jeho stým v najvyššej súťaži: „Chcel som v prvom zápase v novom mužstve odovzdať maximum ako v tých predchádzajúcich zápasoch v lige. Ale cítim, že by to mohlo byť z mojej strany aj lepšie.“

Dimun neveril, že bude penalta, Medved si veril

Košičania ani po druhom góle nepoľavili, vicemajstra v závere poriadne zatlačili a išli za vyrovnaním. Toho sa napokon dočkali. V samom závere po štandardnej situácii spadol v šestnástke po súboji s Milanom Dimunom Žan Medved.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»DAC európsku hanbu neodčinil, Muňoz mužstvo nespoznáva: Vyzeráme ako škôlkari